Η sold out παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» έρχεται σε streaming

Λέει πολλά το γεγονός ότι δεν υπήρχε εισιτήριο ούτε για δείγμα από το ξεκίνημα της παράστασης «Άνθρωποι και ποντίκια», μεταφορά της νουβέλας του Τζον Στάινμπεκ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη και μετάφραση της Σοφίας Αδαμίδου. Το «Άνθρωποι και ποντίκια» είναι μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών, που τάραξε το ελληνικό θεατρικό τοπίο με την ειλικρίνεια, τον ακραίο ρεαλισμό, τον τρόπο με τον οποίο αποδομεί με πικρό χιούμορ τις αγωνίες αλλά και τις φαντασιώσεις των βιοπαλαιστών.

Τα στοιχεία δείχνουν πως περισσότεροι από 25.000 θεατές παρακολούθησαν από το φθινόπωρο του 2018 την παράσταση, που αναγκάστηκε να βάλει χειρόφρενο λόγω της καραντίνας. Τίποτα όμως δε σταματά τη φορά που έχει πάρει η ομάδα του Βασίλη Μπισμπίκη και με τη στήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στο νέο χώρο του Cartel, στήνει τα επόμενα σχέδια και ξανά γεμίζει τη σκηνή με ανθρώπινες παρουσίες για την κινηματογράφηση της παράστασης.

Με κώδικες κινηματογράφου μαγνητοσκοπήθηκε το «Άνθρωποι και ποντίκια» από τον διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Κατσαΐτη κι έτσι, μπορείτε την Τετάρτη 2/6 και την Κυριακή 6/6 (7 μ.μ.-12 μεσάνυχτα) να το δείτε σε οnline streaming (αγορά εισιτηρίων εδώ). Η κάμερα γίνεται το μάτι του θεατή που παρακολουθεί από κοντά τους ήρωες της ιστορίας, δημιουργώντας την ίδια αίσθηση που επικρατούσε στη σκηνή του Τεχνοχώρου Cartel.

Και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει αξία και καταγράφεται για να αισθανθεί ο θεατής την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης, που σχολιάζεται με ειρωνεία και άλλοτε με απόγνωση, ακολουθώντας ταυτόχρονα μια παράφορη δράση σαν χορογραφία στα όρια της νεύρωσης. Τα θέματα που αγγίζει το έργο: οικονομικό τέλμα, ρατσισμός, απατηλά όνειρα για μια ιδιοκτησία, φιλία, ελπίδα, αλληλεγγύη, το κάνουν τραγικά επίκαιρο και διαχρονικό. Κι αν κάτι κραυγάζουν όλοι οι μεροκαματιάρηδες ήρωες του έργου, είναι ένα απελπισμένο όσο και ειλικρινέστατο «προφυλάξτε μας ακόμα και από τον ίδιο μας απελπισμένο εαυτό». Αντιμετωπίζοντας, λοιπόν, με κριτικό βλέμμα τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης στις προσωπικές κι επαγγελματικές σχέσεις στη χρεοκοπημένη δυτική κοινωνία των ’00s, το «Άνθρωποι και ποντίκια» κάνει την κρίση… θέατρο μ’ έναν επιδραστικό τρόπο.

Για πληροφορίες τηλέφωνο επικοινωνίας Τεχνοχώρου CARTEL (μετά τις 3 μ.μ.): 693 9898258.

Πηγή: www.athinorama.gr