Μια feelgood κωμωδία και δύο συναισθηματικά animation έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Ο Παράδεισος Έπεσε στη Γη

Βραβευμένη στις Κάνες κωμωδία του Παλαιστίνιου auteur Ελιά Σουλεϊμάν. Ο διεθνώς καταξιωμένος δημιουργός υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία, όπου ταξιδεύει ανά τον κόσμο σε μια απόπειρα να βρει χρήματα για το επόμενο πρότζεκτ του. Καθώς οι προσπάθειές του δε βγάζουν πουθενά, παρατηρεί τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των ανθρώπων στις χώρες που επισκέπτεται, και εντοπίζει ομοιότητες με την πατρίδα του Παλαιστίνη.

 

 
 

Αντρέι Ταρκόφσκι: Σινεμά σαν Προσευχή

Ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο Ρώσο σκηνοθέτη σε σκηνοθεσία του γιου του. Ο υιός Ταρκόφσκι δίνει το λόγο στον πατέρα του, συνθέτοντας ένα πλήρες πορτραίτο του ίδιου και του έργου του, μέσα από ανεξερεύνητο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και σημειώσεις του αξεπέραστου auteur.

 

Γιοσέπ

Animation του κομίστα και σχεδιαστή της Le Monde, Aurel. Το Φεβρουάριο του 1939 η Γαλλία κατακλύζεται από Ισπανούς οι οποίοι δραπετεύουν όπως – όπως από τη δικτατορία του Φράνκο. Η λύση που προκρίνει η κυβέρνηση θέλει τους Ισπανούς να συσσωρεύονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου αναγκάζονται να επιβιώσουν υπό άθλιες συνθήκες. Χτίζουν δικούς τους στρατώνες, τρέφονται με τα άλογα με τα οποία ταξίδεψαν, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της ανθυγιεινής κατάστασης και της έλλειψης νερού. Σε ένα από αυτά τα στρατόπεδα δύο άντρες θα γνωριστούν και θα συνάψουν μια απροσδόκητη φιλία. Πρόκειται για έναν αστυνομικό και έναν αντι-φρανκικό σχεδιαστή.

 

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ

Ταινία κινουμένων σχεδίων από τους παραγωγούς του «Τρίο της Μπελβίλ». Το καλοκαίρι του 1998, στην υπό κατοχή Ταλιμπάν Καμπούλ, δύο νεαροί ερωτευμένοι ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον παρά τη βία και τη δυστυχία που τους περιτριγυρίζει. Όλα αυτά, μέχρι τη μέρα που μια ανόητη χειρονομία θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους.

 

Ο Δράκος του Κακού ενάντια στον Άγιο Πολεμιστή

Σίκουελ στο διαμάντι του βραζιλιάνικου cinema novo «Ο Θεός και ο Διάβολος στη Χώρα του Ήλιου». Ο παράνομος Αντόνιο ντας Μόρτες υποχρεώνεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση όταν κάνει την εμφάνισή τους ένας άλλος εγκληματίας ο οποίος αποδεικνύεται ιδεαλιστής εκτός από εξαιρετικά επικίνδυνος.

 
Συντάκτης: Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr