Η vintage ρομαντική κομεντί κάνει πρεμιέρα απόψε στον Νέο Ακάδημο , με πρωταγωνιστικό ντουέτο τον Αργύρη Αγγέλου και τη Βασιλική Τρουφάκου και εμείς νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη από έργα σαν αυτό το αστείο, τρυφερό, έξυπνο έργο του Νιλ Σάιμον. Έργα που θα μας κάνουν να έχουμε μία ροζ διάθεση βγαίνοντας από το θέατρο, που τόσο έχουμε ανάγκη.

 

Για τον Νιλ Σάιμον

Ο σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον  κατάφερε να αποτυπώσει όλα εκείνα τα σουρεαλιστικά αλλά τελικά τόσο αληθινά και αστεία που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις στην καθημερινότητα τους. Και τα αποτύπωσε με ένα διαχρονικό χιούμορ που μας έκανε να γελάμε από το 1967 όταν μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από το σκηνοθέτη Τζιν Σακς το 1967, με πρωταγωνιστές την Τζέιν Φόντα και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ μέχρι σήμερα.

Για τον Αργύρη Αγγέλου & τη Βασιλική Τρουφάκου

Δύο εξαιρετικά πολυταλαντοι ηθοποιοί ο Αργύρης Αγγέλου (Πολ) και η Βασιλική Τρουφάκου (Κόρι) θα ερμηνεύσουν τους ρόλους του ερωτευμένου ζεύγους, που έρχεται αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα: το διαμέρισμά τους είναι σαν ποντικότρυπα, ο ιδιόρρυθμος γείτονάς τους περνάει μέσα από αυτό για να μπει στο σπίτι του και, σαν να μην έφταναν αυτά, έχουν και τους έρωτες της μαμάς της Κόρι…

 
 

Για τη Ρέινα Εσκενάζυ

Δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις η σκηνοθέτιδα που υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης στον Νέο Ακάδημο. Τη Ρέινα την κέρδισε αρχικά ο ο κινηματογράφος, όμως έχει γράψει εξαιρετική πορεία στην τηλεόραση ενώ έχει βάλει την σφραγίδα της και στο θέατρο σκηνοθετώντας έργα της Αγκάθα Κρίστι, του Ντάριο Φο, του Μάικλ Γκάτσο κ.ά.

…Και άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί

Είναι όλοι σπουδαίοι σ’ αυτή την παράσταση. Η Ελένη Κρίτα, ο Άρης Λεμπεσόπουλος και ο Ζερόμ Καλούτα έχουν συμπρωταγωνιστικούς ρόλους δίπλα στους Τρουφάκου-Αγγέλου, κάνοντας μια σπουδαία ομάδα. Η μετάφραση του Αντώνη Γαλέου, τα σκηνικά της Άσης Δημητρολοπούλου, τα κοστούμια του Μάριου Καραβασίλη και η μουσική/ενορχήστρωση του Σταμάτη Γιατράκου.  Και όλα αυτά στον ανακαινισμένο Νέο Ακάδημο, από απόψε με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.