«Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό το πρίσμα και των πρόσφατων γεγονότων που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, διοργανώνει την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 Συνάντηση με θέμα «Φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη», στην οποία θα συμμετέχουν συναρμόδιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί καθώς και εξειδικευμένοι επιστήμονες από το Εθνικό Κέντρο Συνηγορίας των Παιδιών στις Η.Π.Α. (National Children’s Advocacy Center) και συγκεκριμένα ο κ. Chris Newlin, MS LPC, Εκτελεστικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Συνηγορίας των Παιδιών στις Η.Π.Α. και ο κ. Kevin Mulcahy, Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας των Η.Π.Α. και επιζών σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδίΗ συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις  14:00 και αμέσως μετά  μπορούμε να απευθύνουμε ερωτήσεις στους συμμετέχοντες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η έλλειψη διαδικασιών και υποδομών Φιλικής προς τα Παιδιά Δικαιοσύνης, επαναθυματοποιεί τα παιδιά και συχνά τα αποθαρρύνει να καταγγείλουν περιστατικά βίας που έχουν υποστεί.

Μετά τη Συνάντηση θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, 18 και 19 Μαρτίου, σε Δικαστικούς, Εισαγγελείς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ

Η Συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών «Μένει Μυστικό», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας.