Το 11ο Athens Open Air Film Festival έρχεται γεμάτο «Ερωτική Επιθυμία»

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 11ου Athens Open Air Film Festival ξεκινά και επίσημα, καθώς η διοργάνωση αποκάλυψε τη φετινή αφίσα η οποία εμπνέεται από την αγαπημένη «Ερωτική Επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Βάι. Η ταινία θα προβληθεί σε αποκατεστημένη κόπια στο πλαίσιο του φεστιβάλ σε μια επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 ετών από την πρεμιέρα της, ενώ από τις 17/6 πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από το Cinobo.

Η διοργάνωση θα ανακοινώσει σύντομα το πλήρες πρόγραμμα προβολών, οι οποίες όπως κάθε χρόνο πρόκειται να διεξαχθούν δωρεάν και να φιλοξενηθούν σε εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, θερινά σινεμά, αλλά και υπαίθρια drive-in, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Σχεδιαστής της φετινής αφίσας είναι ο Βασίλης Μέξης, ο οποίος περιγράφει πώς εμπνεύστηκε τη δημιουργία της:

«Ένα συν ένα ίσον ένα…

Μια ιστορία αγάπης διηγείται η “Ερωτική Επιθυμία” ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αποζητούν απελπισμένα ένα άγγιγμα: Μία κατάσταση με την οποία όλοι ταυτιζόμαστε πλέον πιο πολύ από ποτέ. Μία αγκαλιά λαχταρούν να μοιραστούν οι δυο ήρωες. Μία και περισσότερες αγκαλιές επιθυμεί να μοιραστεί το φετινό Φεστιβάλ με το κοινό του. Όπως το ρομαντικό κινηματογραφικό ζευγάρι του φιλμ, έτσι και το 11ο Athens Open Air Film Festival αναζητά το άγγιγμα, την επικοινωνία, τα πολύτιμα εκείνα πράγματα που έχουμε στερηθεί, όλα τα συσσωρευμένα συναισθήματα που ήρθε η ώρα να εκφραστούν. Για να γιορτάσουμε το πιο τρυφερό πράγμα στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από την ίδια τη ζωή».

Δείτε την αφίσα του 11ου Athens Open Air Film Festival: