Τολμηροί και αποφασισμένοι είναι οι θεατρικοί επιχειρηματίες, που σπάνε την επιβεβλημένη σιωπή στο θέατρο ανακοινώνοντας τα σχέδια τους για τον ερχόμενο χειμώνα! Όπως φαίνεται ένα από τα πρώτα σημαντικά θέματα με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι είναι η χωρητικότητα των αιθουσών. Λόγω της πανδημίας θεωρείται δεδομένος ο περιορισμός θέσεων προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις. Ήδη δυο επιτυχημένες παραγωγές, το «Master Class» και «Οι 12 ένορκοι», ανακοίνωσαν πως αλλάζουν θεατρικό σπίτι.

Εκπληρώνοντας την επιθυμία του αείμνηστου παραγωγού της παράστασης «Master Calss» του Τέρενς Μακ Νάλι, Μιχάλη Αδάμ, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και αθόρυβα από τη ζωή, η μεγάλη επιτυχία με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Ναυπλιώτου θα μετακομίσει από το «Δημήτρης Χορν» στο Παλλάς. Η βραβευμένη ηθοποιός (βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας 2019 στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού από το αθηνόραμα) θα ξανά συναντηθεί για 4η χρονιά με έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της καριέρας της. Μονόλογος-πρόκληση για κάθε ηθοποιό αυτός της Μαρίας Κάλλας, αυτοβιογραφικός, αποκαλυπτικός για τα μυστικά της όπερας και της μεγάλης ντίβας, βασισμένος στο σεμινάριο που δίδαξε στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης το 1970, αποθεώνεται από τη Μαρία Ναυπλιώτου σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και μετάφραση του Στρατή Πασχάλη.

Το δικαστικό δράμα «Οι 12 ένορκοι» του Ρέτζιναλντ Ρόουζ σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξεκίνησε ως outsider πριν από έξι χρόνια στο Αλκμήνη και κατάφερε να γίνει μια από τις πιο αγαπημένες παραστάσεις των θεατρόφιλων, λόγω τους αμείωτου σασπένς που διατηρεί η πλοκή και της σωστά μετρημένης σκηνοθεσίας. Είναι μια παράσταση που είχε αρκετές αντικαταστάσεις μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Τον ερχόμενο χειμώνα θα δούμε την παράσταση με πρωταγωνιστές τους: Νίκο Βατικιώτη, Δημήτρη Δεγαΐτη, Μάνο Ζαχαράκο, Κώστα Καζανά, Αλέξανδρο Καλπακίδη, Διαμαντή Καραναστάση, Μιχάλη Μαρκάτη, Κωνσταντίνο Μπάζα, Παντελή Παπαδόπουλο, Τάσο Παπαδόπουλο, Ορέστη Τρίκα, Βασίλη Φακανά και τον Αλέξη Σταυριανό. Η παραγωγή της A PRIORI μεταφέρει λόγω των συνθηκών και με το άνοιγμα των χειμερινών πολιτιστικών χώρων, στο θέατρο Άνεσις, το οποίο έχει περάσει έως το 2025 στα χέρια των Γεράσιμου Σκαφίδα και Νικορέστη Χανιωτάκη.

Πηγή: www.athinorama.gr