Η «Προδοσία» του βραβευμένου με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ, μια σπουδή στον χρόνο, τη μνήμη και την απιστία σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη, παρουσιάζεται, στο Θέατρο Βρετάνια.

«Προδοσία»: Λίγα λόγια για το έργο

Η «Προδοσία» είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που προδίδουν και προδίδονται. Προδίδουν τους συντρόφους τους, τον γάμο τους, τη φιλία τους, τον εαυτό τους, τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Χάρολντ Πίντερ εστιάζει στο πως ο χρόνος αλλάζει την αντίληψή μας για το παρελθόν, επιλέγοντας να αφηγηθεί την ιστορία αντίστροφα, αρχίζοντας από το τέλος της ερωτικής σχέσης και τελειώνοντας με την αρχή της. Aφηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου μεταξύ της Εμμα, του συζύγου της Ρόμπερτ και του Τζέρι που είναι ο καλύτερος φίλος του Ρόμπερτ.

Καθώς το νήμα της ιστορίας ξετυλίγεται χρονολογικά αντίστροφα, το έργο ξεκινάει με την τελευταία συνάντηση των δυο πρώην παράνομων εραστών και σταδιακά γινόμαστε μάρτυρες όλου του χρονικού τις σχέσης τους: την αποκάλυψη της σχέσης από τον σύζυγο, της αντιπαράθεσης των δυο πρώην φίλων και του πρώτου παράνομου φιλιού που ξεκίνησε τον αέναο κύκλο της προδοσίας.

Στην διάρκεια εννέα σκηνών, μέσα από τις εξομολογήσεις τους αλλά κυρίως από τις σιωπές τους, τρεις άνθρωποι αναλογίζονται πόση αξία έχει η αλήθεια όταν αυτή απειλεί την εύθραυστη καθημερινή ισορροπία τους. Αξίζει κανείς να παλέψει για να διατηρήσει τις αυταπάτες του προκειμένου να μπορέσει να ζήσει; Και ποια τελικά είναι η βαρύτητα της προδοσίας όταν όλοι έχουν προδώσει και προδοθεί.

Συντονιστείτε καθημερινά στον Μέντα 88 και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση!

Συντελεστές 
Συγγραφέας:Χάρολντ Πίντερ
Μετάφραση:Μανώλης Δούνιας
Σκηνοθεσία:Αιμίλιος Χειλάκης
Σκηνικά:Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια:Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική:Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί:Αλέκος Γιάνναρος
Παίζουν:Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νίκος Τσιμάρας

Info 

Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα 

Παραστάσεις
Τετάρτη – 21:00, Πέμπτη – 21:00, Παρασκευή – 21:00, Σάββατο – 18:00 & 21:00 (διπλή παράσταση) και Κυριακή – 19:00
Διάρκεια:1 ώρα και 15 λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή: Α’ ζώνη 20€, Β’ ζώνη 17€, Φοιτητικό 14€
Σάββατο λαϊκή απογευματινή: Γενική είσοδος 17€, Φοιτητικό 14€
Σάββατο βραδινή: Α’ ζώνη 22€, Β’ ζώνη 17€
*Τετάρτη & Πέμπτη: Άνω των 65 και έως 26 ετών 14€ & Ανέργων 10€
Αγορά εισιτηρίων
τηλεφωνικά 2108938111 –  online εδώ