Η μαγνητοσκοπημένη εκδοχή της θεατρικής παράστασης που έσπασε ταμεία, το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Βασίλη Μπισμπίκη, είναι διαθέσιμη για on demand και υπόσχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία θέασης, προσαρμοσμένη στη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου.

Η παράσταση-φαινόμενο, μετά από μια σύντομη διακοπή επέστρεψε στον φυσικό της χώρο, στη σκηνή του Τεχνοχώρου Cartel. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να δει έως και 9 Ιανουαρίου την μαγνητοσκοπημένη εκδοχή της διαδικτυακά μέσα από την πλατφόρμα της Viva.gr.

Πιστή στη φιλοσοφία της για τη διαρκή αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης, η Ομάδα Cartel με συμπαραγωγό το Onassis Culture προτείνει μια διαφορετική προσέγγιση στην έννοια της μαγνητοσκοπημένης εκδοχής μιας θεατρικής παράστασης.

Με αφετηρία τον απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη του θεατή να βιώσει έστω και έμμεσα τη θεατρική εμπειρία, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που γέννησε η πανδημία, το ακραία ρεαλιστικό θέατρο του Βασίλη Μπισμπίκη και της Ομάδας Cartel συναντά τους κώδικες του κινηματογράφου. Η κάμερα στο χέρι του διευθυντή φωτογραφίας, Δημήτρη Κατσαΐτη, γίνεται το μάτι του θεατή που παρακολουθεί από κοντά τους ήρωες της ιστορίας, δημιουργώντας την ίδια αίσθηση που επικρατούσε στη σκηνή του Cartel.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης με μια παράσταση ακραίου ρεαλισμού αφηγείται τη ζωή δύο εκτοπισμένων ψυχών, του Βασίλη και του Λένου, στην περιοχή του Ρέντη, μέσα σε βιομηχανικές αποθήκες και εργοστάσια, όπου αναζητούν δουλειά. Οι ήρωες τού «Άνθρωποι και ποντίκια» είναι εργάτες ταλαιπωρημένοι από τη δουλειά και τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό και, κυρίως, την ανάγκη για ένα μεροκάματο. Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, είναι τα στοιχεία της διαχρονικότητας του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ.

Παίζουν οι: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλώνη, Ερατώ Αγγουράκη, Δημήτρης Γαλάνης, Διονύσης Κοκκοτάκης.