Αντισυμβατικός και ευαίσθητος, επαναστάτης και ρομαντικός, ροκ και λαϊκός, κοινωνικός και μοναχικός. Αυτή ήταν η γοητευτικά αντιφατική προσωπικότητα του Λαυρέντη που  θα γινόταν σήμερα 64 ετών. Με αφορμή την επέτειο από τη γέννηση του θυμόμαστε 10 λιγότερο γνωστές πληροφορίες για τη ζωή του.

1. Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδάει αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά».

2. Στα 20 του χρόνια δημιούργησε με τον Παύλο Κικριλή και τον Τάκη Βασαλάκη το συγκρότημα P.L.J. (Paul=Παύλος Κικριλής, Larry=Λ. Μαχαιρίτσας, Jimmy=Δημήτρης Βασαλάκης). Ο πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τον τίτλο «Armageddon» και περιείχε 9 κομμάτια σε αγγλικό στίχο ή Instrumental.

3. Ο πατέρας του που ήταν εξαιρετικός πιανίστας και μαέστρος στην Ορχήστρα της ΕΡΤ πέθανε σε ηλικία μόλις 36 ετών.

4. Παρά τις προσπάθειες του πατέρα του να τον κάνει  Ολυμπιακό, ο Λαυρέντης ήταν φανατικός Παναθηναϊκός.

5. Αγαπούσε τόσο τη θρησκευτική μουσική που παρακολούθησε ειδικά μαθήματα στη Μονή Πετράκη.

6. Το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έγραψε (γιατί μέχρι τότε έγραφε αγγλόφωνα) ήταν  “ήταν μια περίεργη μπαλάντα σε στίχους μυστήριους του Μιχάλη Μαρματάκη: «Θάλασσα ερωμένη μου»”, όπως θυμάται ο ίδιος σε μια συνέντευξη του.

7. Είχε αγάπη στο ραδιόφωνο. Προτιμούσε τις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τις γραπτές.

8. Αργούσε πάντα στα ραντεβού του, ιδιαίτερα τα πρωινά, αλλά κανείς δεν μπορούσε να του θυμώσει.

9. Παντρεύτηκε κρυφά, στη Μονή Πεντέλης, με μόνον 4 καλεσμένους, σε μια εποχή που ήταν περιζήτητος στα Μέσα.

10. Μία από τις πιο αγαπημένες του συνήθειες  ήταν να πίνει τον καφέ του τα απογεύματα σε ένα καφέ στο Κολωνάκι, πολύ κοντά στο σπίτι του.