Σουπερνόβα

 Κόλιν Φερθ και Στάνλεϊ Τούτσι σε ένα συγκινητικό δράμα. Είναι μαζί είκοσι χρόνια, όμως ο έρωτάς τους δεν έχει χάσει τη σπιρτάδα του. Όμως το ζευγάρι των δύο μεσήλικων αντρών θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκλησή του, όταν μάθουν πως ένας από αυτούς πάσχει από άνοια σε πρώιμο στάδιο. Η ζωή τους αλλάζει άρδην και καθώς η ασθένεια επιδεινώνεται, η σχέση τους περνά τη μεγαλύτερη δοκιμασία και το πιο οδυνηρό υπαρξιακό αδιέξοδο, αφού θα πρέπει να συμφιλιωθούν με το αναπόφευκτο.

Μάρτιν Ίντεν

Βραβευμένη arthouse διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Τζακ Λόντον. Η ταινία του Πιέτρο Μαρσέλο, που διακρίθηκε σε διεθνή φεστιβάλ (βραβείο αντρικής ερμηνείας στη Βενετία), διαδραματίζεται στη Νάπολη των μέσων του 20ου αιώνα. Κεντρικός ήρωας είναι ο Μάρτιν Ίντεν, ένας φτωχός εργάτης ο οποίος ονειρεύεται να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα μορφώνοντας διαρκώς τον εαυτό του, ώστε κάποια στιγμή να αποτελέσει μέρος της λογοτεχνικής ελίτ της Ιταλίας. Επιπλέον καύσιμα στο πάθος του δίνει ο κεραυνοβόλος έρωτάς του με μια εκθαμβωτική μεγαλοαστή, σχέση η οποία θα έχει καθοριστικό αντίκτυπο στη ζωή του.

Ένας Χρόνος στη Νέα Υόρκη

Στιλάτη κινηματογραφική μεταφορά του του ομότιτλου μυθιστορήματος της Τζοάνα Ρακόφ. Το φιλμ έχει μεταξύ των πρωταγωνιστών τη Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία ενσαρκώνει τη διευθύντρια ενός λογοτεχνικού πρακτορείου που έχει αναλάβει τα έργα του διάσημου Τζ. Ντ. Σάλιντζερ. Ο χαρακτήρας της Γούιβερ προσλαμβάνει μια νεαρή βοηθό για να απαντά στα γράμματα των θαυμαστών του Σάλιντζερ, η οποία όμως έχει όνειρο να γίνει ποιήτρια. Το ρόλο της αναλαμβάνει η ανερχόμενη Μάργκαρετ Κουάλεϊ, την οποία είδαμε πρόσφατα στο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Έντιμος Κλέφτης

Περιπέτεια με πρωταγωνιστή το Λίαμ Νίσον. Ένας διαβόητος ληστής αφήνει στο παρελθόν την παρανομία, όταν ερωτεύεται μια γυναίκα η οποία τον πείθει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του. Έτσι, αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI, εγκαταλείποντας όλα τα αμύθητης αξίας λάφυρά του, έτσι ώστε να πετύχει ένα δικαστικό διακανονισμό και να ξεκινήσει από την αρχή. Όλα όμως ανατρέπονται τη στιγμή που συνειδητοποιεί πως οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι και έχουν άλλα σχέδια για εκείνον.

Οι Βιτελόνοι

Η δεύτερη ημι-αυτοβιογραφική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι, βραβευμένη στο φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφια για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Πέντε νεαροί άντρες διατηρούν αναλλοίωτο τον εφηβικό ενθουσιασμό τους, κάνουν διαρκώς όνειρα και καταστρώνουν σχέδια για να φύγουν από τη μικρή παράκτια πόλη όπου ζουν.

Πηγή: www.athinorama.gr