Το «medical animation», οι κινούμενες εικόνες, που προσομοιώνουν ιατρικές διαδικασίες με εξαιρετικό ρεαλισμό, αποτελούν έναν κλάδο, το μέγεθος του οποίου εκτιμάται ότι θα φτάσει παγκοσμίως τα 244 εκατ. δολάρια το 2025. Χάρη σε αυτό, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έμαθαν το 2020 περισσότερα για τη μορφή του νέου κορωνοϊού, για το πώς λειτουργεί και μεταδίδεται και για τους τρόπους προφύλαξης.
Το medical animation έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα, χάρη και στον 33χρονο Μανώλη Μπαμπάτσικο, που το 2017 άφησε την καριέρα του σε εταιρεία ομίλου του κινηματογραφικού κολοσσού «Warner Bros», για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου ίδρυσε την πρώτη εταιρεία 3D medical animation επί ελληνικού εδάφους.
Για την ιστορία ο Μανώλης στο προηγούμενο κεφάλαιο της επαγγελματικής του ζωής, εκτός των συνόρων της Ελλάδας, δημιουργούσε oπτικά εφέ σε περιζήτητους τίτλους βιντεοπαιχνιδιών, όπως τα Fantastic Beasts, Marvel’s Avengers, AntMan, Sonic, Ghostbusters και Black Panther.