Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) αποδέχτηκε το αίτημα για παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) για την διοργάνωση της επίδειξης μόδας με τίτλο «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) πήραν την απόφαση για την προσωρινή παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) στον οίκο Dior για τη διοργάνωση της φαντασμαγορικής επίδειξης μόδας «DIOR CELEBRATES GREECE», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, κατά την οποία θα παρουσιαστεί η νέα του συλλογή ρούχων «Cruise 2021».

 Την ίδια στιγμή εγκρίθηκε και η άδεια για φωτογράφιση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση, καθώς και για απευθείας αναμετάδοση της εκδήλωσης και ανάρτησής της στο επίσημο site του οίκου Dior.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 25 Μαΐου το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο παραχώρησε την άδεια στον οίκο μόδας Christian Dior για τη φωτογράφιση της νέας του συλλογής στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ωστόσο χωρίς κινηματογράφηση. Επιπλέον, εγκρίθηκε, με αυστηρούς όρους και σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων, το αίτημα για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε μερικά ακόμη εμβληματικά σημεία όπως η Αρχαία Αγορά, το Ηρώδειο, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Δία στην αρχαία Νεμέα.