Όσα θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής τον Ιούλιο.

Με το που μπαίνει ο Ιούλιος, έχουμε αμέσως ένα σημαντικό μουσικό event. Στις 2/7 ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, πολύ γνωστός ντράμερ της τζαζ και όχι μόνο, αλλά και εξαιρετικός συνθέτης, παρουσιάζει τον καινούργιο του δίσκο «Κύκλοι». Το έργο έχει υπότιτλο «Έξι ορχηστρικά θέματα και έξι τραγούδια», με αναφορές σε όλη την γκάμα της μουσικής και σε στίχους της Ελένης Φωτάκη και της Λήδας Ρουμάνη. Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Δήμητρα Σελεμίδου και ο Παναγιώτης Λάμπουρας, ενώ τη δεκαμελή ορχήστρα διευθύνει ο Στάθης Σούλης.

Κατερίνα Πολέμη
Κατερίνα Πολέμη

«Λουλούδια στον Κήπο» καλλιεργεί στις 9/7 η Κατερίνα Πολέμη και, αν δούμε τα επιμέρους ονόματα που απαρτίζουν το μπουκέτο, ξέρουμε πως έχουμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα όψη του σύγχρονου τραγουδιού μας. Μαζί με την Ελληνοβραζιλιάνα τραγουδίστρια και μουσικό, βάζουν τα δικά τους αρώματα η Μαρία Παπαγεωργίου, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Θέμος Σκανδάμης και ο νεαρός Δημήτρης Κόψης.

Κατερίνα Βρανά
Κατερίνα Βρανά

Λίγο προτού μας ακινητοποιήσει –μουσικά και όχι μόνο– ο κορονοϊός, ο σπουδαίος τζάζμαν, πιανίστας, οργανίστας, τρομπονίστας, συνθέτης, μουσικοποιητής κ.λπ. Γιώργος Κοντραφούρης έβγαλε τον εξαιρετικό δίσκο «The Passing», ο οποίος δεν πρόλαβε ν’ ακουστεί. Φυσικά, τώρα (12/7) είναι η ώρα να τον ευχαριστηθούμε live, μαζί με άλλα κομμάτια του Γιώργου και μαζί με τους φίλους του Κίμωνα Καρούντζο (μπάσο) και Jason Wastor (ντραμς).

Kontrafouris Trio
Kontrafouris Trio

Διάλειμμα για θέατρο στις 14/7, με την Κατερίνα Βρανά να γιορτάζει 10 χρόνια στην κωμωδία – που μπορεί να σχετίζεται και με την τραγωδία και, τέλος πάντων, είναι κάτι που βιώνεται! Μετά, στις 16/7, ο Theodore στήνει τη δική του ατμοσφαιρική παράσταση που έχει τίτλο «Floating» και εμπλέκει τον ίδιο στο τραγούδι και στο πιάνο, με τη νέα του μπάντα που αποτελούν οι Kώστας Ζάμπος (συνθετητές, κρουστά), Βασίλης Νησσόπουλος (μπάσο), Διονύσης Μόρφης (κιθάρα) και εμπλουτίζεται από κουαρτέτο εγχόρδων και τρία πνευστά. Σε κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του αλλά και καινούργια.

Η Πέννυ Μπαλτατζή έχει δείξει ως τώρα μιαν ιδιαίτερη πολυπραγμοσύνη: έχει ολοκληρώσει την crowdfunding καμπάνια της για τον νέο της δίσκο, «Τα όνειρα δεν αναβάλλονται», έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά events με επιτυχία και, γενικά, είναι πανέτοιμη για να δώσει «Ραντεβού στον Κήπο». Το ραντεβού αυτό είναι στις 19/7, έχει καινούργια και παλιά τραγούδια, έχει πολλή όρεξη και φουλ ενέργεια και, τελικά, προοιωνίζεται μιαν εξαιρετική βραδιά.

Το τέλος αυτού του καλοκαιρινού κύκλου στον Κήπο του Μεγάρου επισφραγίζει η αγαπημένη μας Έλλη Πασπαλά, που μας είχε αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις προτού αναγκαστούμε να κλειστούμε μέσα! Τώρα επιστρέφει μαζί με τους εξαιρετικούς της φίλους, τον David Lynch (σαξόφωνα, φλάουτο, κρουστά) και τον Τάκη Φαραζή (πιάνο), σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ωραία τραγούδια και ωραία μουσικά κομμάτια από όλο το φάσμα: ελληνικά, ισπανικά, πορτογαλικά, αγγλικά, τζαζ στάνταρντς κ.λπ. Κομμάτια από έναν Κήπο – τον δικό της και του Μεγάρου.

Πηγή: www.athinorama.gr