Μετά την πρώτη του εμφάνισή το 2011, το Google Arts & Culture έχει εξελιχθεί σημαντικά προσφέροντας μια συναρπαστική, εκπαιδευτική και διασκεδαστική εμπειρία τέχνης.

 Εκτός από τις εικονικές περιηγήσεις σε γκαλερί, μουσεία και χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, τόσο η επίσημη ιστοσελίδα όσο και η εφαρμογή Google Arts & Culture προσφέρουν πλούσιο διαδραστικό περιεχόμενο.

#1 Ταιριάξτε το πρόσωπό σας με διάσημα πορτραίτα έργων τέχνης

Η πιο γνωστή λειτουργία της εφαρμογής είναι αναμφίβολα το Art Selfie. Για να ανακαλύψετε αν μοιάζετε με πορτραίτα όπως η Mona Lisa ή το Laughing Cavalier, πατήστε το εικονίδιο της κάμερας και τραβήξτε μία σέλφι.

Art Selfie

Η εφαρμογή αφού κοσκινίσει τα χιλιάδες έργα τέχνης στη βάση δεδομένων της, θα σας εμφανίσει μία συλλογή από πορτραίτα που ταιριάζουν στο πρόσωπό σας.

#2 Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης

Μία ακόμα πιο διασκεδαστική λειτουργία είναι το Art Transfer, το οποίο μετατρέπει τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης συγκεκριμένων ζωγράφων. Αφού τραβήξετε μια φωτογραφία ή ανεβάσετε μία από τη συλλογή του κινητού σας, επιλέξτε ένα από τα δεκάδες προτεινόμενα αριστουργήματα.

Art Tranfer

Ο προσαρμοσμένος αλγόριθμος θα μεταφέρει το στυλ του ζωγράφου που επιλέξατε στην εικόνα σας. Οι επιλογές συμπεριλαμβάνουν διάσημα έργα όπως η Κραυγή του Μούνκ, η Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι και τα πορτραίτα των Βαν Γκογκ,  Φρίντα Κάλο και Άντι Γουόρχολ.

#3 Ένα μουσείο τσέπης

Το Pocket Gallery αποτελεί μία λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας που μετατρέπει το κινητό σας τηλέφωνο σε μουσείο τσέπης, με διαφορετικές θεματικές. Για παράδειγμα μπορείτε να εξερευνήσετε τη συλλογή The Art of Color, που περιλαμβάνει πίνακες από διάφορους καλλιτέχνες, ομαδοποιημένους ανά χρωματική παλέτα.

 

Pocket Gallery/ The Art of Color


Εναλλακτικά, πώς θα σας φαινόταν να εξερευνήσετε μία συλλογή με όλα τα έργα του Βέρμεερ
Έτσι μπορείτε να εξοικειωθείτε με όλο το έργο του καλλιτέχνη, και να διαβάσετε βασικές πληροφορίες για το καθένα από τα έργα του.

#4 Δείτε έργα τέχνης στο φυσικό τους μέγεθος

Θέλετε να δείτε αν η Μόνα Λίζα ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Χρησιμοποιώντας το Art Projector, μπορείτε να «προβάλλετε» αμέτρητα έργα τέχνης στον χώρο σας.

Art Projector


#5 Φτιάξτε παζλ ή χρωματίστε έργα τέχνης

Με το Puzzle Party μπορείτε να δημιουργήσετε παζλ από εκατοντάδες έργα τέχνης, ενώ με το Art Coloring Book μπορείτε να χρωματίσετε διάσημα έργα τέχνης και φωτογραφίες με παλέτες της επιλογής σας.

Puzzle Party

Και οι δύο λειτουργίες είναι διαθέσιμες τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα, όσο και στην εφαρμογή.

#6 Διασκεδάστε μαθαίνοντας

Το Visual Crosswords σας δίνει τα δυνατότητα να λύσετε σταυρόλεξα, χρησιμοποιώντας εικόνες αντί για γράμματα. Βρείτε σε ποιο πλαίσιο ταιριάζει κάθε έργο τέχνης: Ανήκει στην Αναγέννηση ή στη Σύγχρονη Τέχνη; Είναι Βαν Γκονγκ, Γκωγκέν – ή και τα δύο; Σύρετε το καθένα στο στη σωστή θέση και ανεβείτε επίπεδα δυσκολίας. 

Visual Crosswords

Διασκεδάστε με το εικονικό σταυρόλεξο είτε μέσω της ιστοσελίδας, είτε μέσω της εφαρμογής.

Συντάκτρια: Νίκη Αλεξοπούλου
Πηγή: www.monopoli.gr