5 ωραίες συναυλίες έρχονται τις επόμενες ημέρες

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το Κατράκειο ξεκινά το καλοκαιρινό του συναυλιακό πρόγραμμα το Σάββατο 12 Ιουνίου και υποδέχεται στη σκηνή του τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο συναντάμε ξανά τον αγαπημένο καλλιτέχνη και αιώνιο έφηβο, αυτόν που έχει δώσει τη δική του προσωπική χροιά στο εγχώριο ροκ μέσα από όλα τα αγαπημένα του τραγούδια, κοινωνικά ή ερωτικά. Στη συναυλία έρχεται αγκαζέ με τον καινούργιο του δίσκο «Αντίλαλος» και με παρέα του, στο τραγούδι, τη Μαίρη Μπρόζη και τον Απόστολο Μόσιο.

The Lullaby Project

Πραγματικές ανθρώπινες ιστορίες, γεμάτες αγάπη, γίνονται μουσικές και ομορφαίνουν περισσότερο τον κόσμο μας. Ο λόγος για το «Lullaby Project», μία μουσική γιορτή γεμάτη αγάπη, όπου συνθέτες όπως οι Γιώργος Δούσης, Αλέξανδρος Δρόσος, Θοδωρής Οικονόμου, Γιώργος Μανωλάκης, Κατερίνα Ντούσκα (φωτό), Κατερίνα Πολέμη, Έλενα Χούντα και ο Jorge Diaz από την Βενεζουέλα συνεργάζονται με το El Sistema Greece για να παρουσιάσουν αυτές τις ιστορίες, την Δευτέρα 14 Ιουνίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Έρχεται με το «Electric Solo» του στην Ταράτσα του Gazarte (Δευτέρα 14, Τρίτη 15, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Ιουνίου). Είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα και στην ηχητική παλέτα των πεταλιών της, όπου ο Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται μόνος επί σκηνής επιστρέφοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στον ηλεκτρικό ήχο.

Χρήστος Λεοντής

Οι Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ιωάννα Φόρτη ερμηνεύουν και οι Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Ουρανία Μπασλή αφηγούνται το οριακό έργο του Χρήστου Λεοντή, «Καντάτα Ελευθερίας», γραμμένο πάνω σε ποίηση και κείμενα Ρήγα Φερραίου, Διονύσιου Σολωμού και στρατηγού Μακρυγιάννη. Η μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Βράχων (16/6), εντάσσεται στους γενικότερους εορτασμούς για την Ελληνική Επανάσταση, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Active Member

«Της λευτεριάς παραλογή» λέγεται το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν Τετάρτη 16 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά καθώς ανατρέχουν στα τραγούδια και τους μύθους τους από το 1992 ως τις μέρες μας, για μια συναυλία – γιορτή. Με φόντο την ανοιχτή θάλασσα και τον απέραντο ουρανό, το γκρουπ από το Πέραμα επιστρέφει στις γειτονιές όπου ζυμώθηκαν οι πρώτες ρίμες του…