Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγες εβδομάδες η ανακοίνωση μεγάλης μελέτης που έγινε για λογαριασμό του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία η ανθρωπότητα πετά στα σκουπίδια το 17% των τροφίμων χωρίς αυτά να έχουν καταναλωθεί. Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Ανανεώσιμης Ενέργειας στις ΗΠΑ ανέπτυξε μια μέθοδο με την οποία τα τρόφιμα που έχουν καταλήξει στις χωματερές μετατρέπονται σε καύσιμα για αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα με την μέθοδο αυτή παράγεται ένας τύπος παραφίνης ο οποίος μπορεί να λειτουργεί στους κινητήρες των αεροπλάνων. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η χρήση αυτού του βιοκαυσίμου παράγει αξιοσημείωτα λιγότερους ρύπους σε σχέση με τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη. Επιπλέον οι ποσότητες των τροφίμων που θα αποσυρθούν από τις χωματερές για να γίνουν παραφίνη δεν θα συμβάλουν μέσω τις διάσπασης τους στην παραγωγή βλαβερών για την ατμόσφαιρα αερίων όπως το μεθάνιο.