Η εβδομάδα 27 Ιουνίου – 3 Ιουλίου ξεκινάει με τον Κωστή Χρήστου, την Ελένη Ροδά, την Λιζέτα Νικολάου και τον Γιάννη Θωμόπουλο στον Κήπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων (27.6) σε μία μουσική διαδρομή από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, ενώ η Ιουλία Καραπατάκη θα συναντήσει το κοινό στο Άλσος Προμπονά (27.6) για μία μοναδική συναυλία.

Την Τρίτη 28.6 στη σκηνή του θεάτρου Γκράβας θα ανέβει ο Πασχάλης με gust τη Μπέσυ Αργυράκη για να μας παρασύρουν με τις επιτυχίες τους σε ένα ξέφρενο πάρτι, ενώ σε μία άλλη γειτονιά, στο Άλσος Προμπονά, ο Μανώλης Κονταρός μας υπόσχεται μία βραδιά γεμάτη κρητική μουσική.

Οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν, την Τετάρτη 29.6 στον κήπο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τη θεατρική παράσταση «Θεομύθοι του Ολύμπου» από το Μικροθέατρο του Ρέο και η Στέλλα Κονιτοπούλου, το ίδιο βράδυ στο Άλσος Προμπονά, θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μικρασίας σε μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Πέμπτη 30.6 το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέατρο για μικρούς και μεγάλους.

Στο Άλσος Προμπονά θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη παιδική θεατρική παράσταση «Προμηθέας και Επιμηθέας», ενώ στον κήπο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Τίνος είσαι εσύ;» από την ομάδα Vice Versa.

Την Παρασκευή 1.7 ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης θα τραγουδήσει «και του καιρού και πάντα» στο Άλσος Προμπονά, ενώ ο κήπος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα μετατραπεί σε θεατρική σκηνή για την παράσταση «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» του ομώνυμου έργου του Ντοστογιέφσκι.

Το Σάββατο 2.7 την θεατρική σκυτάλη παίρνει ομάδα «Εμείς και Εμείς», με μια διαφορετική παρουσίαση της τραγωδίας «Μήδεια» του Ευριπίδη στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ την καλοκαιρινή αυτή βραδιά θα πλημμυρίσουν με τις μουσικές τους οι Usurum το Άλσος Παγκρατίου και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων την πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

Η εβδομάδα κλείνει στο Άλσος Παγκρατίου (3.7) με δύο συγκροτήματα, τους JSinoband και Sailing Driftwood, που υπόσχονται στο κοινό ένα δυνατό live με ροκ διάθεση και ρεπερτόριο.

Πληροφορίες: www.opanda.gr, https://cultureisathens.gr/

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30