Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών επιστρέφει με μουσικές, διαλέξεις και εντυπωσιακά murals

Μετά τη σιγή του 2020, το Μικρό Παρίσι των Αθηνών ανακτά το ζωηρό, πολύχρωμο, εναλλακτικό χαρακτήρα του και επιστρέφει, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Λόγω των μέτρων προστασίας, το καλλιτεχνικό φεστιβάλ δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του δράσεις δρόμου και παραστατικά δρώμενα σε πλατείες, όπως είχαμε συνηθίσει.

Παράλληλα, το Μικρό Παρίσι κρατάει τη συνήθεια να δίνει χρώμα στην πόλη. Μεγάλες τοιχογραφίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην περιοχή που δραστηριοποιείται το φεστιβάλ, από την Ομόνοια έως το Μεταξουργείο, όπως το έργο του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

Η θεματική του φετινού προγράμματος είναι «Πολιτισμός και Οικολογία», δεδομένης της αυξανόμενης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος και της σημασίας αλλαγής νοοτροπίας εντός πόλεων, όπως έδειξε και η πανδημία. Η κατεύθυνση αυτή αποτυπώνεται στις διαλέξεις που είναι προγραμματισμένες να τρέξουν στον πολυχώρο Match Point (Αινιάνος 1, πεζόδρομος ΓΕΣΕΕ), διατρέχοντας θεματικές όπως αστική οικολογία, σχέση πολιτισμού-περιβάλλοντος, κηποτεχνία κ.ά.

Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.

Πηγή: www.athinorama.gr