Δεν του οφείλουν πολλά μόνον το ελληνικό θέατρο και ο ελληνικός κινηματογράφος, ούτε μόνον η δημοσιογραφία αλλά και το ελληνικό τραγούδι. 

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Αλέκος Σακελλάριος, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1913, άφησε ισχυρό αποτύπωμα και στο τραγούδι με τους στίχους του να τους τραγουδάμε μέχρι σήμερα, μέσα από 2000 τραγούδια που δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για τη διαχρονική τους απήχηση.

Συγκεντρώσαμε 10 τραγούδια σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου που θα κρατήσουν για πάντα:

«Άσε τον παλιόκοσμο να λέει» τραγουδάει το 1938 η Σοφία Βέμπο, σε μουσική του Μιχάλη Σουγιούλ.

Το 1948 ο Αλέκος Σακελλάριος συνυπογράφει με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο τους στίχους στο θρυλικό «Το τραμ το τελευταίο».

Την ίδια χρονιά το δίδυμο συμπράττει με τον Κώστα Γιαννίδη και την Κούλα Ευστρατοπούλου.

«Άρχισαν τα όργανα», με τον Σουγιούλ και το Νίκο Γούναρη… και στη «Σάντα Τσικίτα’» με τον Τόνη Μαρούδα.

Στο «Ένα βράδυ που βρεχε»  ο  Σακελλάριος συμπράττει για μια ακόμη φορά με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο και μαζί με τον Νίκο Γούναρη γράφουν ένα τραγούδι που μας έχει μείνει στα χείλη και το μυαλό ανεξίτηλο μέχρι σήμερα 

Τέλη του 1955, «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία ακόμα μεγάλη συνεργασία είναι αυτή με το Μάνο Χατζιδάκι στο «Αχ βρε παλιομισοφόρια» και τη φωνή του Βασίλη Αυλωνίτη που ακούστηκε στην ταινία  “Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρίφαλλο”.

Το 1961 συμπράττει με τον Μάνο Χατζιδάκι και τους Δημήτρη Χορν και Μάρω Κοντού, στο τραγούδι “Πες μου μια λέξη” που ακούγεται στην ταινία «Αλλοίμονο στους νέους».

Το 1965 ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τραγουδούν “Υπομονή, στην ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» σε στίχους Σακελλάριου και  μουσική Σταύρου Ξαρχάκου.

Το 1966, η Αλίκη βρίσκεται στις δόξες της στην ταινία  «Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια» και τραγουδάει “Σήκω χόρεψε συρτάκι” σε μουσική Γιώργου  Ζαμπέτα.