Το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής θεσμός, που για δεκαετίες τιμά τη διαχρονική αξία του βιβλίου, έρχεται ξανά να φωτίσει την πολιτιστική πλευρά της Αθήνας, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου από τις 3 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Tο επίσημο αφιέρωμα του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 επικεντρώνεται στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με πολλές συναφείς υποενότητες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, και σε συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, θα υπάρχουν διαδραστικές συζητήσεις, ομιλίες, στρογγυλά τραπέζια και άλλα δρώμενα, ώστε με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα πολυποίκιλο πολιτιστικό Φεστιβάλ.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 49ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί έργο του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, Χρήστου Αντωναρόπουλου.

Η μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 3 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 20:00.

Το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων – Ζάππειο Μέγαρο, καθώς και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).