Η Χριστίνα Μαξούρη και ο Δημήτρης Χαλιώτης παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου, με τίτλο «Τα τραγούδια της Σωτηρίας», στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021. Μέχρι απόψε 1 Ιουλίου στις 21:00, στο Στέκι του Ηλία.

 Ένα ταξίδι στη ζωή και στα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της. Μια αυλή στη γειτονιά του Θησείου. Ένα ξύλινο πάλκο, τέσσερις μουσικοί – δύο μπουζούκια, μια κιθάρα, ένα ακορντεόν –, μια δωρική ερμηνεία. Με τρόπο λιτό, αυθεντικά λαϊκό, η Χριστίνα Μαξούρη ζωντανεύει τραγούδια του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, κ.ά., που η Σωτηρία Μπέλλου σφράγισε με τη μεταλλική, τραχιά φωνή της.

Τα τραγούδια της Σωτηρίας- @Marili Zarkou

Τα τραγούδια της Σωτηρίας- @Marili Zarkou

Ανάμεσα στα τραγούδια, ξεπηδούν μικρές ιστορίες, αστεία και ακραία περιστατικά βγαλμένα από την τρικυμιώδη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου. Της «αρχόντισσας του ρεμπέτικου» που σημάδεψε την μουσική ιστορία του τόπου μας ως καλλιτέχνης αλλά και ως σύμβολο της αδάμαστης, εξεγερμένης γυναίκας που πάλεψε με τις προκαταλήψεις και τους περιορισμούς της εποχής της, για να ζήσει μια μυθική ζωή δημιουργίας, υπερβάσεων, δόξας και καταχρήσεων.

Ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό μουσικό παρελθόν μας που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να εμπνέει και να μας ενώνει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
έως σήμερα 1 Ιουλίου 2021
Ώρα έναρξης:21:00
Καλλιτέχνης:Χριστίνα Μαξούρη, Δημήτρης Χαλιώτης
Χώρος:Το Στέκι του Ηλία, Επταχάλκου 5, Θησείο
Τιμή εισιτηρίου:Γενική Είσοδος 10€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων 5€
Πληροφορίες Χώρου:Το Στέκι του Ηλία, Επταχάλκου 5, Τηλ. 21 0345 8052