Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν εννέα μαθητές Γυμνασίου που με όραμα και ευαισθησία για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας εμπνεύστηκαν μια συσκευή που θα «διαβάζει» τις ετικέτες των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ βοηθώντας τυφλούς πολίτες στα ψώνια τους.
Η συσκευή φιλοδοξεί να βοηθά τους τυφλούς στα ψώνια τους βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους αισθητά και πρόκειται να την κατασκευάσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης». Ήδη, οι εννέα μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και τρεις εκπαιδευτικοί κατάφεραν μέσα στην πανδημία να δημιουργήσουν μια εικονική επιχείρηση για να κατασκευάσουν την πρώτη Smart Vision συσκευή.
Η συσκευή  θα βοηθά τυφλούς και άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης στις καθημερινές αγορές τους. Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία αναγνωρίζει ετικέτες προϊόντων στο σούπερ μάρκετ και θα “διαβάζει” τις βασικές πληροφορίες της ετικέτας, όπως η ημερομηνία λήξης, στον χρήστη. Στην ουσία θα φωτογραφίζει την ετικέτα, θα την αποτυπώνει στη μνήμη της και θα ενημερώνει στη συνέχεια ηχητικά το χρήστη για τα γραφόμενα της ετικέτας.