Αν θέλετε να κάνετε μία επιμορφωτική βόλτα με την οικογένεια αυτό το Σαββατοκύριακο τότε μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίως στον τομέα της αρχαίας τέχνης με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου.

Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και  είναι ανοιχτή ήδη στο κοινό από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

Η έκθεση περιλαμβάνει 105 αρχαία έργα και ένα ομοίωμα αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π. Χ., τα οποία σχετίζονται και αναδεικνύουν πτυχές του νικηφόρου αγώνα των Ελλήνων κατά των Περσών τόσο από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όσο και από άλλα μουσεία της Ελλάδας, όπως τα Αρχαιολογικά Μουσεία Άστρους, Θήβας, Ολυμπίας, καθώς και το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ιδιαίτερα εμβληματική για την ιστορική επέτειο είναι η παρουσίαση της προτομής του Θεμιστοκλή, ρωμαϊκό αντίγραφο ενός πρωτότυπου έργου του 5ου αι. π.Χ., από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Όστιας (Parco Archeologico di Ostia Antica).

Πάνω από εκατό αρχαία έργα και σπάνια αρχαιολογικά τεκμήρια ανατρέχουν στα ιστορικά γεγονότα, τις μυθολογικές αλλά και εικονογραφικές προεκτάσεις που γέννησαν.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο | 20/10-28/2 | Τρ.: 1-8 μ.μ., Τετ.-Δευτ.: 8 π.μ.-8 μ.μ. | Γενική είσοδος μουσείου: € 6