Παρά τις αντίξοες υγειονομικές συνθήκες, το κοινό αγκάλιασε την περσινή διοργάνωση «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»  και το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος, καθώς πολλές και ωραίες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις θα ταξιδέψουν σε διάφορα αρχαιολογικά μνημεία από 51 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας.

Από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν 140 εκδηλώσεις σε ναούς, μουσεία, κάστρα, αρχαίες πόλεις και μνημεία, γεφύρια, μουσεία και ιερά νησιά. Η επιλογή των συγκεκριμένων χώρων από την επιτροπή αξιολόγησης αποσκοπεί στη σύνδεση της ιστορίας της χώρας με τα τωρινά πολιτισμικά δρώμενα. Κάθε δρώμενο συνδυάζει διαφορετικά είδη τέχνης: μουσική, θέατρο (μουσικό και παιδικό), χορό και εικαστικές τέχνες/performances διαμορφωμένα για όλες τις ηλικίες. Στο θεσμό συμμετέχουν καταξιωμένοι και νεότεροι σε ηλικία καλλιτέχνες από το χώρο των παραστατικών τεχνών: Ρένη Πιττακή, Περικλής Μουστάκης, Ρούλα Πατεράκη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Νίκος Διαμαντής, Αποστολία Παπαδαμάκη, Αντιγόνη Γύρα κ.ά. και από το χώρο της μουσικής οι Σαββίνα Γιαννάτου, Σωκράτης Σινόπουλος, Λουδοβίκος των Ανωγείων κ.ά.

Η κάθε παραγωγή  έχει ως βάση θεματικές όπως τη Μυθολογία, Τραγικά σπαράγματα, τη Παγκόσμια και Ελληνική Λογοτεχνία, το Βυζάντιο, τον Μεσαίωνα και τα παραπλήσια κινήματα τέχνης που αναπτύχθηκαν (Αναγέννηση, Μπαρόκ, Κλασικισμός, Ρομαντισμός), καθώς και τον θεματικό άξονα «Η πόλις» στα αρχαία, σύγχρονα και μελλοντικά χρόνια.

70 παραγωγές θα πραγματοποιηθούν συνολικά προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 ευρώ (1.800.000 + ΦΠΑ=2.232.000 ευρώ)
27 θεατρικές παραστάσεις
15 μουσικές εκδηλώσεις
χορευτικές παραστάσεις
8 παραγωγές μουσικού θεάτρου
6 παραστάσεις παιδικού θεάτρου
εικαστικά events