Ο Τζουντ Λο σε ένα ατμοσφαιρικό δράμα και ο Κόλιν Φερθ σε μια ταινία φαντασίας έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Η Φωλιά

Ρομαντικό δράμα του ταλαντούχου Σον Ντέρκιν («Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν», 2011). Στη δεύτερη και πιο φιλόδοξη έως τώρα ταινία του, ο πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης έχει πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο και Κάρι Κουν. Ο Βρετανός ενσαρκώνει ένα χαρισματικό επιχειρηματία ο οποίος μετακομίζει οικογενειακώς στο Λονδίνο των ’80s, ώστε να επωφεληθεί από την επιχειρηματική άνθιση που γνωρίζει η χώρα επί Θάτσερ. Από τη μεριά της η Κουν υποδύεται τη σύζυγο του φιλόδοξου άνδρα, η οποία δυσκολεύεται τρομερά να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, με αποτέλεσμα η ψυχολογία της να λυγίσει και να φέρει στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά.

Ο Μυστικός Κήπος

Ταινία φαντασίας με τον Κόλιν Φερθ. Ο κόσμος ενός δεκάχρονου κοριτσιού που ζει στην Ινδία θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά, όταν οι ευκατάστατοι γονείς του πεθάνουν αιφνιδίως. Τότε εκείνη θα αναγκαστεί να ζήσει με το θείο και την αυστηρή οικονόμο του στην έπαυλή τους στην Αγγλία, όπου η νέα της καθημερινότητα είναι αφόρητα μονότονη. Για να περάσει η ώρα αποφασίζει να εξερευνήσει το νέο αχανές σπιτικό της, κι έτσι ανακαλύπτει το κλειδί για ένα μυστικό κήπο όπου μαζί με μια απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες της ζωής της.

Το Μυστικό Μας

Ατμοσφαιρικό θρίλερ εκδίκησης με τη Νούμι Ραπάσε. Αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια γυναίκα στις ΗΠΑ αποφασίζει να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή, μετακομίζοντας στα προάστια μαζί με το σύζυγό της. Εκείνο όμως που δεν περίμενε με τίποτα ήταν να έρθει αντιμέτωπη ξανά με ένα εφιάλτη από το παρελθόν, εξαιτίας μιας οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό σπίτι.

Μεταφορά

Ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη. Ο Έλληνας σκηνοθέτης κινηματογραφεί τη μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, από το παλιό κτήριο επί της Πανεπιστημίου στο νέο χώρο της, την ώρα που η Αθήνα «βράζει» και λίγοι φαίνεται να ενδιαφέρονται για τη μετακόμιση χιλιάδων λεηλατημένων και φθαρμένων μέσα στα χρόνια βιβλίων.

Συντάκτης: Γιάννης Καντέας- Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr