Ο νέος Γούντι Άλεν, μια sui generis ελληνική μαύρη κωμωδία και τα σινε-καρφώματα του ΛεΜπρον Τζέιμς μας περιμένουν στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν

Ο Γούντι Άλεν «ταξιδεύει» στο Σαν Σεμπαστιάν. Ο 84χρονος σκηνοθέτης επιστρέφει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ισπανία, 12 χρόνια μετά το «Vicky Cristina Barcelona». Το «Φεστιβάλ του Ρίφκιν», η 49η ταινία στην καριέρα του Άλεν, λαμβάνει χώρα στην ισπανική πόλη Σαν Σεμπαστιάν, κατά τη διάρκεια του κοσμοπολίτικου κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης. Εκείνος είναι και ο τελικός προορισμός των πρωταγωνιστών, ενός παντρεμένου ζευγαριού Αμερικανών που μαγεύεται από την αύρα του φεστιβάλ και τη γοητεία της πόλης. Περνούν τις μέρες τους σε ένα ανάλαφρο κλίμα ευφορίας, μέχρις ότου η σύζυγος συνάψει παράνομη σχέση με ένα Γάλλο σκηνοθέτη, ενώ ο άντρας ερωτευτεί μια γιατρό της περιοχής, για να φέρουν έτσι τα πάνω κάτω στο γάμο τους.

Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο τζάμπολ με τα Looney Tunes. Στα βήματα του Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος πρώτος το 1996 («Διαστημικά Καλάθια») πάτησε παρκέ με τα αγαπημένα καρτούν, τώρα ο σπουδαίος μπασκετμπολίστας ΛεΜπρον Τζέιμς επιχειρεί κάτι αντίστοιχο. Αυτήν τη φορά, ο παίκτης καλείται να διορθώσει τη σχέση με το μικρότερο γιο του, με τον οποίο κινδυνεύει να αποξενωθεί εξαιτίας της εμμονής του μπαμπά Τζέιμς με το μπάσκετ. Το πάθος όμως του αγοριού βρίσκεται στα βιντεοπαιχνίδια, κάτι που για να καταλάβει ο πρωταθλητής NBA θα πρέπει να το αποδείξει σε έναν αγώνα δίχως αύριο με τον Μπαγκς Μπάνι, τον Ντάφι Ντακ, τον Τουίτι και όλα τα υπόλοιπα Looney Tunes στην πεντάδα του.

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό

Sui generis μαύρη κωμωδία του Γιώργου Γεωργόπουλου. Ο Όμηρος Πουλάκης πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Άρη, ενός πετυχημένου στελέχους μεγάλης εμπορικής εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει οριστικά, όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού, θανατηφόρου μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης ξεκινάει ένα υπαρξιακό ταξίδι συναντήσεων με τις πρώην του και θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του.

Ένας Γιός

Βραβευμένο με Σεζάρ κοινωνικό δράμα. Μια οικογένεια πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Ο 11χρονος Αζίζ τραυματίζεται σοβαρά και οι γονείς κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να βρουν δωρητή για μεταμόσχευση, καθώς ένα οικογενειακό μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια. Στη σκιά της οικογενειακής τραγωδίας, μυστικά και διλήμματα φανερώνουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Spiral: Ο Μύθος του Saw

Ο Κρις Ροκ τα βρίσκει σκούρα στο όγδοο κεφάλαιο του horror franchise «Saw». Ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει την εξιχνίαση μιας σειράς αιματηρών δολοφονιών, οι οποίες θυμίζουν έντονα τους φρικτούς φόνους που διέπραξε ο διαταραγμένος Jigsaw. Καθώς η έρευνα προχωρά, εν αγνοία του ο αστυνομικός βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα σκοτεινό παιχνίδι ενός σαδιστή δολοφόνου.

Η Αιώνα Κάθαρση

Κεφάλαιο πέμπτο και τελευταίο της δυστοπικής σειράς τρομο-περιπετειών. Την ώρα που λιγοστεύουν οι ώρες για την έναρξη μιας ακόμα βίαιης Κάθαρσης, ένα ζευγάρι Μεξικανών και μια οικογένεια πλουσίων στο Τέξας, αναζητούν καταφύγιο από τους μανιακούς. Οι τύχες τους θα συγκλίνουν, όταν μια μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων καταργούν τους κανόνες συνεχίζοντας να δολοφονούν μετά τη λήξη της επίσημης Κάθαρσης, για να κάνουν πράξη τη δική τους που θα κρατήσει για πάντα.

Οδός Μαλχόλαντ

Η καλύτερη ταινία του αιώνα δια χειρός Ντέιβιντ Λιντς. Μια νεαρή, που μόλις έφτασε στο Λος Άντζελες με κρυφό όνειρο να γίνει ηθοποιός, ανακαλύπτει στο διαμέρισμά της μια κυνηγημένη κοπέλα που πάσχει από αμνησία. Στην προσπάθειά της να τη βοηθήσει, θα βυθιστεί σ’ έναν κόσμο του παραδόξου, όπου οι ίδιες μορφές, αλλά με άλλες ταυτότητες, κινούνται σε παράλληλα σύμπαντα. Ποιος, όμως, είναι όνειρο ποιου;

Η Συνομιλία

Τρεις οσκαρικές υποψηφιότητες και ένας Χρυσός Φοίνικας για το αριστουργηματικό φιλμ του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Ένας κρυψίνους μα και παρανοϊκός ειδικός στις παρακολουθήσεις παθαίνει κρίση ταυτότητας όταν υποψιάζεται πως το ζευγάρι που κατασκοπεύει πρόκειται να δολοφονηθεί.

 Έλεγχος στους Δρόμους

Η πρώτη ταινία του Ρώσου εικονοκλάστη Αλεξέι Γκέρμαν («Hard To Be A God»). Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας αιχμάλωτος Γερμανός στρατιώτης ισχυρίζεται πως στην πραγματικότητα είναι Ρώσος, ο οποίος συνελήφθη από τους ναζί και αναγκάστηκε να πολεμήσει στο πλευρό τους. Για να αποδείξει πως λέει την αλήθεια, θα πρέπει να συστρατευθεί με τους αντάρτες και να τους βοηθήσει να αντεπιτεθούν.

www.athinorama.gr