Ένα βραβευμένο γαλλικό δράμα, μια δικαστική περιπέτεια και ένας διαφορετικός «άγιος» έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Η Ελπίδα του Κόσμου

Βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας δράμα του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν. Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

Υπόθεση Κολλίνι

Περιπετειώδες δικαστικό δράμα από τη Γερμανία. Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Φέρντιναντ βον Σιράχ, αφορά έναν νεαρό δικηγόρο ο οποίος παρά τη λιγοστή εμπειρία του αναλαμβάνει μια πολύκροτη και δύσκολη υπόθεση. Πελάτης του ένας ψυχρός δολοφόνος με σημαντικά μυστικά, τα οποία όταν ανακαλύψει ο δικηγόρος θα συνειδητοποιήσει πως έχει εγκλωβιστεί σε μια πολυσύνθετη πλεκτάνη.

 

Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου

Μαύρη κωμωδία γύρω από μια ληστεία που διαρκώς στραβώνει καταμεσής της ερήμου. Ένας εγκληματίας αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο σημείο όπου πριν συλληφθεί είχε κρύψει την πολύτιμη λεία που είχε ληστέψει. Ωστόσο τον περιμένει μια έκπληξη, καθώς σε εκείνο το σημείο πλέον βρίσκεται ένα μαυσωλείο προς τιμήν ενός νέου αγίου. Τώρα θα πρέπει να σκαρφιστεί ένα περίτεχνο σχέδιο για να αρπάξει τη λεία χωρίς να… προσβάλλει τα θεία.

 

Έλα Να Παίξουμε

Ταινία τρόμου όπου ένα τέρας εμφανίζεται μέσα από tablet και smart συσκευές. Ένα μοναχικό αγόρι νιώθει πως είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα παιδιά και για αυτό δεν μπορεί να κάνει φίλους. Μοναδική παρέα του το κινητό και το tablet που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όλα όμως θα πάρουν εφιαλτική τροπή, όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του αγοριού για να εισέλθει στον κόσμο μας.

 

Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3

Κατοικίδια σε νέους τετράποδους μπελάδες. Σκύλοι και γάτες ζουν αρμονικά καθώς έχουν από κοινού έλεγχο ενός ιδιαίτερου συστήματος παρακολούθησης του κόσμου, το οποίο τους βοηθά να διατηρούν την τάξη των πραγμάτων. Δεν υπολογίζουν όμως τις σατανικές διαθέσεις ενός παπαγάλου, ο οποίος διεισδύει στο σύστημά τους και σαμποτάροντάς το, προκαλεί μια νέα σύγκρουση μεταξύ των τετράποδων. Τώρα οι τύχες του κόσμου πέφτουν στις… πατούσες μιας ομάδας ανειδίκευτων πρακτόρων, οι οποίοι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους για να αποκαταστήσουν την ειρήνη.

 

Κόσμος σε μια Έκσταση

Βραβευμένο στις Κάνες βραζιλιάνικο φιλμ κοινωνικού ρεαλισμού από το 1967. Ο εμβληματικός σκηνοθέτης Γκλάουμπερ Ρόχα, οραματίζεται μια φανταστική χώρα της Νοτίου Αμερικής με το όνομα Ελ Ντοράντο, όπου ένας ποιητής επιχειρεί να προκαλέσει ριζοσπαστικές πολιτικές αλλαγές επηρεάζοντας ισχυρούς άντρες σε θέσεις – κλειδιά.

Συντάκτης: Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr