Συναυλίες και παραστάσεις σε Τεχνόπολη, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Θέατρο Γκράβας και Κινηματογράφο ΑΒ.

Τεχνόπολη, Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Θέατρο Γκράβας και Κινηματογράφος ΑΒ. Τέσσερις διαφορετικοί – και ξεχωριστοί – χώροι με πάνω από 100 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (μουσικές, θεατρικές, χορευτικές) για το διάστημα από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο. Με υγειονομική ασφάλεια και με την προοπτική ενός όλο και ισχυρότερου τείχους ανοσίας.

Το γενικότερο πλαίσιο είναι «Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα», μέσα από ένα τριετές σχέδιο του Δήμου Αθηναίων και των φορέων του που στοχεύει στην αναβάθμιση, στην ανάδειξη και στην ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και στην έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού. Έτσι, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Δήμος ανοίγει τέσσερις εμβληματικούς χώρους: την Τεχνόπολη, τα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας του ΟΠΑΝΔΑ και τον Κινηματογράφο ΑΒ και τους διαθέτει δωρεάν σε καλλιτέχνες, ομάδες και εταιρίες για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρέχοντας μαζί και όλες τις απαραίτητες υποδομές για την πραγματοποίησή τους.

Η Μουσική Τεχνόπολη ξεκινάει την Τετάρτη 9 Ιουνίου με τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, ενώ μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μεγάλους καλλιτέχνες και ενδιαφέροντα φεστιβάλ με πλούσιο ρεπερτόριο από pop, λαϊκό και ρεμπέτικο μέχρι hard rock, hip hop και electro, αποτελώντας έτσι ισχυρό συναυλιακό πυλώνα για το καλοκαίρι. [Όλες οι συναυλίες θα μεταδοθούν και μέσω live streaming].

Για έναν ολόκληρο μήνα μουσικές θα ηχήσουν στο Θέατρο Κολωνού και στο Θέατρο Γκράβας, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ενώ οι σκηνές τους θα φιλοξενήσουν ακόμα υψηλής ποιότητας θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Τέλος, το ιστορικό θερινό σινεμά των Άνω Πατησίων, ο Κινηματογράφος ΑΒ, ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, για να υποδεχτεί χορευτικά δρώμενα, performances σύγχρονου χορού και πολλές παραστάσεις για όλη την οικογένεια.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα μας κρατήσουν απασχολημένους όλο το καλοκαίρι, είναι παρακάτω: