Το φιλμ που απέσπασε Όσκαρ διεθνούς ταινίας, ένα horror σίκουελ και τρεις επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα, η οποία καλωσορίζει επίσης την επιστροφή των χειμερινών αιθουσών οι οποίες λειτουργούν ξανά από 1η Ιουλίου.

Άσπρο Πάτο

 Όσκαρ και Ευρωπαϊκά Βραβεία για τη δανέζικη συνταγή της διαρκούς ευφορίας. Μετά το σαρωτικό πέρασμα της ταινίας από τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο, α’ αντρικός ρόλος) και το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας, ο Δανός auteur Τόμας Βίντερμπεργκ («Οικογενειακή Γιορτή», «Το Κυνήγι») είμαστε βέβαιοι πως θα κάνει πολύ καιρό να ξεμεθύσει από την επιτυχία του φιλμ του… Όλα αυτά χάρη σε μια παιχνιδιάρικη κεντρική ιδέα, η οποία καθώς αναπτύσσεται αποκαλύπτει τις καλά κρυμμένες και προβληματικές συμπεριφορές των πρωταγωνιστών του. Πρόκειται για μια παρέα μεσηλίκων κολλητών φίλων και καθηγητών σχολείου, μεταξύ των οποίων και ο Μαντς Μίκελεσεν, οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν ένα πείραμα. Στο πλαίσιό του οφείλουν καθημερινά να πίνουν συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ ώστε να συντηρούν τον οργανισμό τους σε προκαθορισμένο βαθμό μέθης, ο οποίος σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Τα αποτελέσματα επί της οθόνης, που προτείνουμε να απολαύσετε υπεύθυνα…

Κανένας

Περιπετειώδες θρίλερ εκδίκησης αλά «John Wick». Τα καλά κρυμμένα, αλλά αδίστακτα και θανατηφόρα, ένστικτα ενός αγνοημένου οικογενειάρχη (Μπομπ Όντενκερκ) πυροδοτούνται, όταν ένα βράδυ ληστές εισβάλλουν σπίτι του. Τότε, δεν καταφέρνει να κάνει τίποτα για να τους σταματήσει, απογοητεύοντας τη σύζυγο και το παιδί του. Ωστόσο, η οργή που νιώθει βγαίνει εκτός ελέγχου, απελευθερώνοντας έναν άντρα που δε γνώριζε πως έκρυβε μέσα του. Έτσι αποφασίζει να αναλάβει δράση με στόχο ποτέ ξανά κανείς να απειλήσει την οικογένειά του.

Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου

Σινεφίλ κωμωδία με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν και Τόμι Λι Τζόουνς. Οι τρεις διάσημοι ηθοποιοί σχηματίζουν μια all-star πρωταγωνιστική τριάδα βετεράνων, σε μια ταινία με ξέφρενη υπόθεση: πίσω στα ’70s, ένας κινηματογραφικός παραγωγός πνιγμένος στα χρέη στη μαφία, βρίσκει μια τραβηγμένη ιδέα για να σωθεί• να δολοφονήσει τον πρωταγωνιστή μιας ταινίας του και να φανεί σαν ατύχημα στο γύρισμα, ώστε να λάβει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα αποδεικνύονται εξαιρετικά δύσκολα, μιας και ο «τυχερός» του μακάβριου casting αποδεικνύεται… απέθαντος!

Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω

Οι Γουόρεν συνεχίζουν να ξορκίζουν δαίμονες. Το horror franchise του Τζέιμς Γουάν συνεχίζεται με μία ακόμα τρομακτική περιπέτεια των μεταφυσικών ερευνητών Εντ και Λορέιν Γουόρεν (Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα). Η δράση μεταφέρεται στο Κονέκτικατ του 1981, όταν οι Γουόρεν έρχονται αντιμέτωποι με την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας τους, η οποία αφορά ένα νεαρό που κατηγορείται για στυγνή δολοφονία. Ο άντρας επικαλείται ως ελαφρυντικό τη δαιμονοληψία, ωστόσο, μπορούν οι Γουόρεν να πείσουν το δικαστήριο πως είναι αθώος; Το περιστατικό βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’80.

Το Νησί των Ψεμάτων

Μεταναστευτικό δράμα εποχής από την Ισπανία βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Το 1921 το ατμόπλοιο Σάντα Ισαμπέλ που μετέφερε 260 Ισπανούς μετανάστες στην Αμερική, βυθίζεται στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού Σαλβόρα. Τρεις ντόπιες γυναίκες καταφέρνουν να φτάσουν στο σημείο και να σώσουν σχεδόν 50 από τους άτυχους επιβάτες. Σύντομα όμως, ένας δημοσιογράφος αρχίζει να διακινεί τη φήμη πως υπήρχε συγκεκριμένος υπαίτιος πίσω από το ναυάγιο, το οποίο ήτα κάθε άλλο παρά ατύχημα. Όταν πια η αλήθεια αποκαλύπτεται, τα πράγματα έχουν φτάσει σε ραγδαίο σημείο με τα πάντα να έχουν αλλάξει δια παντός.

Ο Προστάτης

Ακούραστος ο Λίαμ Νίσον ξαναπαίρνει το όπλο του. Πιστός στο είδος το οποίο του χάρισε μια δεύτερη κινηματογραφική καριέρα, ο 69χρονος πλέον Λίαμ Νίσον γίνεται αγρότης της Αριζόνα για χάρη της νέας ταινίας του Ρόμπερτ Λόρεντζ, αλλά δεν παρατά τις παλιές, καλές συνήθειες. Ο έμπειρος βοηθός σκηνοθέτη τού Κλιντ Ίστγουντ καθοδηγεί τον Ιρλανδό σταρ σε μια βίαιη αντιπαράθεση ενός μοναχικού άντρα με μια συμμορία δολοφόνων μεξικάνικου καρτέλ, οι οποίοι καταδιώκουν στις ΗΠΑ ένα μικρό αγόρι. Εκείνο θα βρεθεί στο δρόμο του Τζιμ που αποφασίζει να το προστατέψει, επιστρατεύοντας την εμπειρία του ως πρώην πεζοναύτης.

Λούκα

Animated ιστορία μιας πρωτότυπης φιλίας. Σε μια παραθαλάσσια πόλη της ιταλικής Ριβιέρα, παίρνει σάρκα και οστά μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης. Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ο Τρελός Πιερό

Άνα Καρίνα, Ζαν Πολ Μπελμοντό και Ζαν-Λικ Γκοντάρ φιλοσοφούν για τον έρωτα και τη ζωή. Ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με την μπεϊμπισίτερ προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.

2046

Ερωτική ονειρική φαντασία δια χειρός Γουόνγκ Καρ – Βάι. Ένας συγγραφέας στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη των σίξτις γράφει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που διεξάγεται το 2046, ενώ παράλληλα διάγει τη ζωή ενός δανδή, προσέχοντας να μη συνδεθεί συναισθηματικά με τις εκάστοτε κατακτήσεις του, συνήθως γειτόνισσες των ξενοδοχείων όπου μένει και κατά προτίμησιν ενοίκους του δωματίου 2046.

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντς

Ο Τζέιμς Άιβορι σκηνοθετεί τους Έμα Τόμσον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Άντονι Χόπκινς σε ένα δράμα εποχής βραβευμένο με 3 Όσκαρ. Η Μάργκαρετ και η Έλεν Σλέγκελ είναι δύο ανεξάρτητες, έξυπνες και καλλιεργημένες αδερφές. Η εύπορη οικογένεια Γουίλκοξ παραμένει ακαλλιέργητη και εντελώς συμβατική. Με φόντο την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας, στήνεται ανάμεσα σε δύο οικογένειες: τους διανοούμενους Σλέγκελ και τους πραγματιστές Γουίλκοξ. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η νεαρή και ατίθαση Έλεν Σλέγκελ επισκεφθεί την κατοικία των Γουίλκοξ, το Χάουαρντς Εντ. Εντυπωσιασμένη από τον κόσμο τους και τον τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης τους, η Έλεν θα παρασυρθεί και σε μια στιγμή επιπολαιότητας θα αρραβωνιαστεί τον Πολ Γουίλκοξ με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Συντάκτης: Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Ιουλίου