Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Ιουλίου

Η φορτσάτη «Black Widow», ο οσκαρικός Άντονι Χόπκινς και ένα «ποιητικό» ελληνικό ντοκιμαντέρ έρχονται αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Black Widow

Η Σκάρλετ Γιόχανσον ως η πιο εντυπωσιακή υπερηρωίδα της Marvel. Μπορεί η τύχη της Black Widow να μην εξελίχτηκε ιδανικά στο «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», αυτό όμως δεν αποθαρρύνει τη Marvel από το να της αφιερώσει μια ολοδική της ταινία. Έτσι η Σκάρλετ Γιόχανσον ξαναφορά τη στολή της υπερηρωίδας, η οποία στην πραγματικότητα ακούει στο όνομα Νατάσα Ρομάνοβα και δουλεύει για τη ρωσική κατασκοπία. Χρονικά η υπόθεση της ταινίας τοποθετείται αμέσως μετά τα γεγονότα του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», με τη σκηνοθέτιδα Κέιτ Σόρτλαντ («Τα Παιδιά του Πολέμου») να υπαινίσσεται πως θα δούμε την Black Widow να περνά κρίση ταυτότητας. Εκείνο που αφορά βέβαια τη Marvel είναι να μην περάσει μια ανάλογη κρίση και στο box office, ώστε να κοντράρει στα ίσα τη θηλυκή «αντίπαλο» Wonder Woman και να επαναλάβει την επιτυχία της «Captain Marvel».

Ο Πατέρας

Οσκαρικό ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Άντονι Χόπκινς. Ο σπουδαίος ηθοποιός στα 83 του είδε το όνομά του να φιγουράρει για δεύτερη φορά στην καριέρα του μεταξύ των οσκαρικών νικητών, τριάντα χρόνια μετά την ανατριχιαστική ερμηνεία του στη «Σιωπή των Αμνών». Απολύτως δίκαια, μάλιστα, αφού ο ηθοποιός στον «Πατέρα» δίνει μία αφοπλιστική ερμηνεία, στο ρόλο ενός ηλικιωμένου Ουαλού, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μνήμη του. Την περίθαλψή του αναλαμβάνει η κόρη που υποδύεται η οσκαρική Ολίβια Κόλμαν. Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού από τον ίδιο τον δημιουργό του, το 41χρονο Γάλλο Φλοριάν Ζελέρ.

Νίκος Καρούζος – Ο Δρόμος για το Έαρ

Ντοκιμαντέρ για το διάσημο ποιητή. Ένα σινε-πορτρέτο του επιδραστικού Νίκου Καρούζου, το οποίο εξερευνά ισόποσα τη ζωή, το καλλιτεχνικό έργο και την ποητική διάσταση ενός άντρα ο οποίος έζησε εξόριστος προτού βρεθεί ανάμεσα στους πιο αταξινόμητους συγγραφείς της γενιάς του.

Ονειρομπελάδες

Δανέζικο animation. Η ήσυχη ζωή ενός 12χρονου κοριτσιού αναστατώνεται, όταν εμφανίζεται η θετή αδελφή της, την οποία θέλει να ξεφορτωθεί γιατί είναι ενοχλητική. Ανακαλύπτει, τότε, πως μπορεί να την αλλάξει όπως θέλει μέσα από τα όνειρά της. Τα πράγματα, ωστόσο, εξελίσσονται με πολλές απροσδόκητες συνέπειες, που φέρνουν τη θετή αδελφή σε κίνδυνο.

Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ

Ο Αλέν Ρενέ και ο γοητευτικότερος σινε-γρίφος. Σε ένα άδειο πολυτελές ξενοδοχείο, ένας άντρας προσπαθεί να θυμίσει σε μια παντρεμένη γυναίκα την ερωτική ιστορία που είχαν την προηγούμενη χρονιά στο Μάριενμπαντ και να την πείσει να φύγει μαζί του.

Κραυγές και Ψίθυροι

Κορυφαίος Μπέργκμαν της τελευταίας περιόδου. Η Κάριν και η Μαρία, μαζί με την Άννα, μια υπηρέτρια, συμπαραστέκονται στην αδελφή τους Άγκνιες που πεθαίνει. Διάφορες τραυματικές μνήμες ξεπηδούν, που αποκαλύπτουν τις προβληματικές σχέσεις των τριών αδελφών. Πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, με νίκη στην κατηγορία της διεύθυνσης φωτογραφίας.

Η Ταβέρνα της Τζαμάϊκα

Η τελευταία ταινία που γύρισε επί αγγλικού εδάφους ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, το 1939. Στις ακτές της Κορνουάλης του 1800 μια ομάδα πειρατών που εδρεύει στο «Jamaica Inn» προκαλεί ναυάγια για να ληστεύει το πολύτιμο φορτίο των πλοίων. Όταν η ανιψιά της γυναίκας του ιδιοκτήτη φτάνει στο πανδοχείο για να μείνει με τη θεία της, η εγκληματική δράση των κακοποιών αρχίζει να ξεσκεπάζεται, ενώ ο ιδιόρρυθμος άρχοντας της περιοχής δεν αργεί να γοητευτεί από την όμορφη νεαρή.

Συντάκτης: Γιάννης Καντέα Παπαδόπουλος
Πηγή: www.athinorama.gr