Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να επιλέξετε το Σαββατοκύριακο 3 – 4 Οκτωβρίου 2020.
 

ΜΟΥΣΕΙΟ

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Γουλανδρή

Την Κυριακή το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή κλείνει το πρώτο έτος λειτουργίας του και υποδέχεται το κοινό με ελεύθερη είσοδο, μέσω ηλεκτρονικής προκράτησης και με διευρυμένο ωράριο.
Κυριακή 4/10, 10:00 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη, με υποχρεωτική προκράτηση θέσης
Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

ΣΙΝΕΜΑ
«Μεταφορά»: Προβολή της ταινίας του Ηλία Γιαννακάκη στο ΚΠΙΣΝ
Το Σάββατο η νέα ταινία του Ηλία Γιαννακάκη «Μεταφορά» θα προβληθεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που επιχειρεί να συνθέσει ένα μεγάλο ψηφιδωτό ιστοριών και συναισθημάτων, μέσα από σύντομες αφηγήσεις και δράσεις, ενοποιώντας τον χρόνο και τον χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού υπαρξιακού ψυχογραφήματος μιας χώρας, μέσα από την Εθνική της Βιβλιοθήκη. Στην αφήγηση η Αμαλία Μουτούση.

Σάββατο 3/10, 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέαsvg%3E

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας επέστρεψε ανανεωμένο και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εξ’ ολοκλήρου σε θερινούς κινηματογράφους, εφτά συνολικά. Διαβάστε περισσότερα και δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα των προβολών εδώ.
Σάββατο 3/10 και Κυριακή 4/10, διάφορες ώρες
Από 3€

Προβολές ταινιών στο City Drive-in στο ΟΑΚΑ

Το City Drive-in συνεχίζει να υποδέχεται σινεφίλ, μουσικόφιλους, παρέες, ζευγάρια και οικογένειες, δημιουργώντας ένα σημείο συνάντησης για το κοινό το οποίο απολαμβάνει την εμπειρία του drive-in μέσα από την άνεση και την ασφάλεια του αυτοκινήτου του. Το Σάββατο 3/10 θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε δύο ταινίες: Α Star is Born στις 20:30 και Midnight in Paris στις 22:45. Την Κυριακή 4/10 ακόμα δύο ταινίες: Μαδαγασκάρη στις 19:30 και Pink Panther στις 22:00.
Σάββατο 3/10, 20:30, 22:45, Κυριακή 4/10, 19:30, 22:00
30€
OAKA, Κηφισίας 37, Αθήνα

svg%3EΣεμινάριο σύγχρονου χορού με τη Νάντια Παλαιολόγου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Σεμινάριο σύγχρονου χορού στο Θέατρο Αλκμήνη

H Νάντια Παλαιολόγου συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σεμινάριο σύγχρονου χορού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη. Το σεμινάριο έχει σαν στόχο να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με αυτό που ονομάζεται σύγχρονος χορός τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε αυτοσχεδιαστικό. Σκοπός του σεμιναρίου είναι το στήσιμο μιας ανοιχτής παράστασης στο τέλος της χρονιάς αποτυπώνοντας όλες τις προσωπικές και συλλογικές δουλειές των συμμετεχόντων στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη.
Σάββατο 3/10, 15:00 – 17:30
50€/μήνα, δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected]
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Σκύρος: παρελθόν, παρόν, μέλλον» στην Τεχνόπολη

Η εκδήλωση στοχεύει σε έναν ανοιχτό διάλογο – προβληματισμό για την στάση που πρέπει να κρατήσουν οι πολίτες σχετικά με την ενδεχόμενη μετατροπή της Σκύρου στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο μία τεράστια έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλίες αρμόδιων επιστημόνων, θεσμικών φορέων και οργανώσεων και θα συνεχιστεί με ανοιχτή συζήτηση.
Σάββατο 3/10, 18:00
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας
Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

svg%3EΠάρκο Σταύρος Νιάρχος

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ως σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη. Αποτελεί έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ.
Σάββατο 3/10 και Κυριακή 4/10, 17:00
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Σημείο συνάντησης: Κέντρο Επισκεπτών, Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

8o Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανανεώσιμου Θεάτρου

Το 8ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου επέστρεψε, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μαθήματα χορού, εργαστήρια, εκδηλώσεις και άλλα, που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Σάββατο 3/10 και Κυριακή 4/10, διάφορες ώρες
Τεχνοχώρος Fabrica, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

svg%3EΟ Ράφτακος των λέξεων

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ράφτακος των λέξεων, του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο City Drive-In στο Ο.Α.Κ.Α.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου θα ζωντανέψει στον απόλυτα ασφαλή χώρο του City Drive-in στο Ο.Α.Κ.Α στο Μαρούσι. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.
Κυριακή 4/10, 17:30
20€
OAKA, Κηφισίας 37, Αθήνα

ΕΚΘΕΣΗ

Δύναμη vs Βία, του Μιχάλη Καλλιμόπουλου στην a.antonopoulou.art

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Μιχάλης Καλλιμόπουλος παρουσιάζει το αποτέλεσμα της έρευνάς του για τη βία. Στην τέταρτη αυτή ατομική του έκθεση, η οποία περιλαμβάνει γλυπτά και σχέδια, μας προσκαλεί να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για τη δύναμη μιας άμεσης πολιτικής τέχνης, σήμερα. Δεν είναι εύκολο να παραστήσεις τη βία χωρίς να την τροφοδοτήσεις.
Σάββατο 3/10, 12:00 – 16:00
Είσοδος ελεύθερη
A.Antonopoulou.Art, Αριστοφάνους 20, Αθήνα

Πηγή: www.monopoli.gr