Ποιές παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα σε δροσερές αυλές της πόλης;

Θέατρα και χώροι πολιτισμού που έμειναν, αναγκαστικά, κλειστά επί μία ολόκληρη σεζόν επιστρατεύουν τους υπαίθριους χώρους τους για να φιλοξενήσουν την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση των θεατρικών δραστηριοτήτων. Τρεις από αυτούς είναι ήδη έτοιμοι να φιλοξενήσουν νέες παραστάσεις.

banner

Κέντρο Τεχνών Μετς

Η Άννα Σνίτκινα από τον ζωγράφο Γιώργο Κόρδη.
Η Άννα Σνίτκινα από τον ζωγράφο Γιώργο Κόρδη.

Μία σημαντική επέτειο τιμάει η παράσταση «Η επέτειος» που ετοίμασε ο Ηλίας Κουνέλλας, αυτή των διακοσίων χρόνων από τη γέννηση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι (1821-1881). Ο σημαντικός Ρώσος πεζογράφος μπαίνει στο επίκεντρο της παράστασης μέσα από τα απομνημονεύματα της συζύγου του Άννας Σνίτκινα, που αποκαλύπτουν την ανθρώπινη, «θνητή» πλευρά του. Ο Ντοστογιέφσκι ήταν ένας από εμάς δείχνουν να ισχυρίζονται οι μαρτυρίες της Σνίτκινα, του ανθρώπου που τον γνώριζε όσο κανένας άλλος. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι του Ηλία Κουνέλλα και ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με τις Ιφιγένεια Γρίβα και Νάντια Κατσούρα. Η παράσταση θα παίζεται από τις 4 έως τις 28 Ιουνίου στην αυλή του Κέντρου Τεχνών Μετς.

i Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πληροφορίες ειδικά για την παράσταση: 6945580664.

Χυτήριο

©Στέλιος Χουστουλάκης
©Στέλιος Χουστουλάκης

H νεανική ομάδα C for Circus, που διαβάζει τα κείμενα μέσα από σύμπραξη του σωματικού και του μουσικού κώδικα, παρουσιάζει το αριστούργημα του Άντον Τσέχοφ, «Ο γλάρος». Η ομάδα θα επιχειρήσει να μεταφέρει τον παλμό ενός έργου που μιλάει όσο κανένα άλλο του συγγραφέα για τον έρωτα και την τέχνη, έχοντας νωπή την εμπειρία της πανδημίας και του πλήγματος που επέφερε στη θεατρική δραστηριότητα. Η σκηνοθεσία είναι του Νικόλα Παπαδομιχελάκη και εκτός από τον ίδιο ερμηνεύουν οι Βαλέρια Δημητριάδου, Βαγγέλης Αμπαζής, Μαρία Μοσχούρη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Ειρήνη Μακρή, Χρύσα Κοτταράκου, Άλκης Μπακογιάννης, Παύλος Παυλίδης και Γιώργος Κισσανδράκης. Η παράσταση θα παίζεται από τις 5 ως τις 15/6 στην αυλή του θεάτρου Χυτήριο.

i Προπώληση μέσω ticketservices.gr

Θέατρο Αλεξάνδρεια

©Τζένη Γαβρά
©Τζένη Γαβρά

Η μετεπαναστατική Ελλάδα, ο βίαιος εξευρωπαϊσμός και η ξενομανία των Ελλήνων τροφοδοτούν την ψευδοϊστορική κωμωδία του Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία» που σκηνοθετεί η Κερασία Σαμαρά. Μέσα από μία φανταστική ιστορία φιλοξενίας ενός παλαίμαχου αγωνιστή του 21 στο σπίτι κάποιου Φαναριώτη γιατρού, ο συγγραφέας σατιρίζει με περίτεχνο γλωσσικό ύφος τη διελκυστίνδα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση που ταλανίζει τους Έλληνες παλαιόθεν. Στην παράσταση συμμετέχουν, μαζί με την Κερασία Σαμαρά, ο Μιχάλης Μαρκάτης, η Βίκυ Μαραγκάκη, η Ιζαμπέλλα Φούλοπ και ο Χάρης Γρηγορόπουλος. Θα τη δούμε από τις 7/6 στον κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια.

i Προπώληση μέσω viva.gr

 

Πηγή: www.athinorama.gr