Γενέθλια Μουσείου Ακρόπολη με μειωμένο εισιτήριο και νέα θεματική παρουσίαση

Τα χαρμόσυνα νέα για το Μουσείο Ακρόπολης ήρθαν μερικές μέρες πριν, όταν ανακοινώθηκε πως μια εκκρεμότητα που ίσχυε απ’ τη γέννησή του, η πλήρωση της θέσης του γενικού διευθυντή, φτάνει στην επίλυση με το όνομα του αναγνωρισμένου και έμπειρου στη διοίκηση Νίκου Σταμπολίδη να αναγράφεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Εντός του καλοκαιριού πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του, ενώ έχοντας αυτή την ανακουφιστική είδηση κατά νου, μπορούμε να απολαύσουμε με εορταστική διάθεση το μουσείο την Κυριακή 20 Ιονίου που κλείνει 12 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει.

Το καθιερωμένο πακέτο των γενεθλίων περιλαμβάνει πάντοτε μειωμένο εισιτήριο και διευρυμένο ωράριο. Έτσι, το μουσείο ανοίγει τις πύλες του από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και δελεάζει για ακόμη μια επίσκεψη με την τιμή της γενικής εισόδου να ανέρχεται στα € 5. Πέραν αυτού, το ενδιαφέρον για το μουσείο αναπτερώνεται ακόμη και για όσους έχουν εντρυφήσει στον αρχαιολογικό του πλούτο, γνωρίζοντας κάθε σπιθαμή από την ανασκαφή στο επίπεδο -1 έως την επιβλητική ζωφόρο στην κορυφή, καθώς μια νέα θεματική παρουσίαση εγκαινιάζεται με τίτλο «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας».

Οι αρχαιολόγοι του μουσείου θα είναι στο χώρο, διαθέσιμοι να συζητήσουν με τους επισκέπτες για τους Περσικούς πολέμους και τη σημασία τους για τον δυτικό κόσμο, για τους πρωταγωνιστές τους και τον ρόλο των θεών, για τη συμβολή της μάχης του Μαραθώνα στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας, για το τίμημα που πλήρωσε η Ακρόπολη και τον τρόπο που η Αθήνα το μετουσίωσε σε δημιουργία, καθώς και για το πώς οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας. Με οδηγό πάντοτε τα εκθέματα του μουσείου. Στα ελληνικά οι ξεναγήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 12 μ., τις 4 μ.μ. και τις 6 μ.μ.

 

Πηγή: www.athinorama.gr