Σαρκαστική, αθυρόστομη και με γκροτέσκα υπερβολή η συγγραφέας, σκηνοθέτις και ηθοποιός, Λένα Κιτσοπούλου, έχει τον τρόπο να φέρνει τα πάνω κάτω στη σκηνή σε ένα περιβάλλον underground εικαστικότητας.

 Η ωμότητα με την οποία λέγονται οι αλήθειες και η ορμή με την οποία συμβαίνουν τα πράγματα στις παραστάσεις της επιβάλλουν ένα δυναμισμό που δύσκολα αφήνει αδιάφορο ακόμα και τον πιο συντηρητικό θεατή. Το νιώσαμε πρόσφατα και στις «Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα», μια σπονδυλωτή φάρσα που αποδομεί τον μύθο του ελληνικού θέρους. Η παράσταση παιζόταν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και ευχόμαστε να επιστρέψει μετά την καραντίνα.

Μέχρι τότε η Στέγη ανοίγει και πάλι, κάπως απρόσμενα και ψηφιακά με μια sold out παραγωγή από το πλούσιο πρόγραμμά της. Το βράδυ της Κυριακής 8/11, ώρα 10 μ.μ. μπορείτε να δείτε online την παράσταση «Αντιγόνη / Lonely Planet», η οποία πέρυσι παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Onassis Festival 2019: «Democracy Is Coming στο Public Theatre της Νέας Υόρκης». Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και «εμβολίζει τον σοφόκλειο μύθο με στιγμές ενός σατιρικού, απελπισμένου ‘εδώ και τώρα’. Η Λένα Κιτσοπούλου πάει τον μύθο στα ‘απάτητα’ και επιμένει να έλκεται από τα μοτίβα της ανθρώπινης τρέλας και μοναξιάς, θεωρώντας πως δεν έχει τίποτε άλλο ο άνθρωπος, όλα τα άλλα είναι ψέματα».

Δείτε την παράσταση εδώ