Μετά την ακύρωση της παράστασής τους στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, οι Martyn Jacques και Adrian Stout ανανεώνουν το ραντεβού τους για να παρουσιάσουν – σε ένα online live – το νέο τους άλμπουμ «Lemonaki», ζωντανά μέσα από έναν «μυστικό» χώρο.

 Πέμπτη 1/10 στις 00:30

Μετά την ακύρωση της πολυαναμενόμενης παράστασης των The Tiger Lillies στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, λόγω των πιο πρόσφατων μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19, οι Martyn Jacques και Adrian Stout δίνουν ένα νέο, διαφορετικό ραντεβού στο κοινό τους. Αυτή τη φορά θα παρουσιάσουν, σε ένα online live, το νέο τους άλμπουμ «Lemonaki».

 

svg%3E

Τα τραγούδια τους

Βασισμένα σε στίχους ρεμπέτικων τραγουδιών από τις αρχές του 20ου αιώνα, τα … ελληνικά τραγούδια των Tiger Lillies επικεντρώνονται στην καθημερινότητα των χαμηλότερων στρωμάτων της κοινωνίας, διηγούμενα ιστορίες για μικροαπατεώνες, φτωχοδιαβόλους, μετανάστες και το περιθώριο της ζωής,  τη φτώχεια, την έλλειψη στέγης, τον εθισμό σε ουσίες, τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και τη χαμένη αγάπη. Τραγούδια που ακούγονται, ξανά σήμερα, περισσότερο σχετικά από πότε.
 
svg%3E
 
Το «Lemonaki» θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Bandcamp, αμέσως μετά το online concert.
 
Γιατί όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε… Lemonaki!
 

Λίγα λόγια για τους Tiger Lillies

Οι Tiger Lillies είναι οι Martyn Jacques, Adrian Stout και Jonas Golland. Δημιουργήθηκαν το 1989 στο Λονδίνο, μετά από μια αγγελία που δημοσίευσε ο Martyn Jacques στο Loot, και πέρυσι γιόρτασαν τα 30 τους χρόνια.

Ανάμεσα στους διάσημους fan τους είναι και ο δημιουργός των Simpsons, Matt Groening, ο  κωμικός Mel Brooks και ο Alex Kapranos των Franz Ferdinand, ενώ ο Marilyn Manson έπαιξε ένα από τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια του γάμου του, το 2005, με τη σταρ του burlesque, Dita von Teese.

Το 2018 οι Tiger Lillies συνεργάστηκαν με τον πολιτιστικό οργανισμό Yard Heads στο Leith Theatre του Εδιμβούργου, για τη δημιουργία μιας μουσικής εκδοχής του έργου του Karl Kraus «The Last Days of Mankind» – βασισμένο σε ένα θεατρικό έπος που γράφτηκε τα χρόνια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και είχε χαρακτηριστεί ως «αδύνατο να παιχτεί».

svg%3E

Το Facebook event εδώ.

Πηγη: www.monopoli.gr