Εδώ και ένα  χρόνο  η πανδημία ανάγκασε το μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ να κλείσει τις πόρτες του. Έκτοτε το μουσείο προέβη σε επανασχεδιασμό της ιστοσελίδας του, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περιηγούνται σε όλα τα έργα της μόνιμης συλλογής από την ασφάλεια του σπιτιού τους.
Σήμερα το μουσείο αποφάσισε να αναβαθμίσει τη διαδικτυακή του παρουσία, δίνοντας στο κοινό του την ευκαιρία να περιηγηθεί σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα της νέας έκθεσης με τίτλο Here to Stay. Έργα που απέκτησε το μουσείο την τελευταία δεκαετία, καθώς και οι ιστορίες πίσω από την ανάγκη του μουσείου να αποκτήσει τα έργα αυτά κατέχουν κεντρικό ρόλο στη νέα έκθεση. Πίνακες του Van Gogh αλλά και έργα άλλων μεγάλων καλλιτεχνών όπως Edvard Munch, Henri de Toulouse-Lautrec, Claude Monet και Edgar Degas συνοδεύονται από προσωπικές ιστορίες μίας ομάδας ανθρώπων που αποτελείται όχι μόνο από επιμελητές του μουσείου, αλλά και από απλούς κατοίκους της πόλης του Άμστερνταμ.
Το Here to Stay εστιάζει περισσότερο σε αυτές τις ιστορίες, σε μια προσπάθεια να δείξει πως ένα έργο τέχνης δεν είναι κάτι στατικό, αλλά ζει και αναπνέει μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων που σχετίζονται με αυτό, μέσα στα χρόνια.
Περιηγηθείτε στην Έκθεση here to stay με ένα κλικ στο https://www.vangoghmuseum.nl/